[]

teraryum yapılışı

arkadaşlar merhaba.

www.youtube.com

öncelikle çok acemi bir youtuber ve çok acemi bir teraryum hazırlayıcısıyım.

paylaştığım video, youtuber olmak ve teraryum hazırlamak konusunda öneri ve görüşleriniz nelerdir?

 
Paylaştığın video ile ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum. Müzik eklemişsin güzel ama, ben şimdi teraryum hazırlama konusunda hiç bilgi sahibi değilim. Youtube'da dolaşırken senin videona denk gelsem hiçbir şey anlamam. Yaptıklarını anlatan ses yok, onu geçtim gerekli yerlerde açıklama da yok. Mesela ilk başta taşlardan sonra koyduğun siyah şey ne? Bitkiler hangileri? Su efekti vermeye yarayan şey ne gibi? Bunlara videoda yeri geldikçe bir açıklama falan eklersen, insanlar bilgilenmiş olurlar.


  • Dr_Stat  (27.02.17 18:15:17) 
1- arka plan çok önemli. izleyici senin evini neden görmek istesin. düz bir arka planda daha iyi ışıklandırmayla çalışmalısın. gün ışığı yerine sarı ışık seçerim ben olsam.
2- videoda en çok kolunu görüyoruz, aşırı estetik bir görüntü değil, açıyı değiştirmeyi, başkasını kullanmayı ya da uzun kollu bir şeyler giymeyi deneyebilirsin.
3- genel olarak yutubır olmak demek konuşmak demek. yani sadece müzikli video ile herhangi bir kullanıcı oluyorsun, bence açıp bir yutubırı izleyeceksem muhabbeti sarmalı, bu nedenle kötü oyun oynadığı halde pewdiepie ve tarzı bana aşırı ters olduğu halde danla biliç izliyorum arada. çünkü o vidyonun nasıl bittiğini anlamıyor insan, tam yemek yemelik falan.
4- kullandığın malzemeler neler, nerden aldın, ne kadara aldın, alternatif nerelerden temin edilebilir, hem anlatman hem açıklamaya yazman lazım.
5- anladığım kadarıyla teraryum senin için huzur verici bir uğraş. ama bu vidyoda bu kadar huzurlu müzikler kullanacaksan şıklık seviyesini oldukça yükseltmelisin. onun dışında daha tatlış ritmi olan şarkılar insanları sürükleyecektir.

aklıma gelirse daha yazarım.

6- diğer videona baktım, e bunu insan izleyecek neden eşofmanla çekiyorsun?
7- dıştaki camları daha şekilli şeylerden seçebilirsin hepsi farklı olsun mesela.
  • freya  (27.02.17 18:17:17 ~ 18:19:34) 
bilgisayarin sesi kapaliydi. bir actim odum koptu. o nasil muzik gercekten? yok dedim yahu videonun muzigi degildir, baska bir sey acik sanirim ama yok gercekten de videonun muzigiymis :)

kameranin karsina gecip yapin teraryumu. yuzunuzu gostermek istemiyorsaniz da vucudun ortasi gorunsun en azindan.

konusarak ne yaptiginizi anlatmaniz gerek.


kisalmasi gerek ayrica.
  • jimicik  (27.02.17 18:50:54) 
efektin ingilizcesi "effect", merak ettim izliyorum güzel duruyo.


  • yuto  (28.02.17 03:42:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.