[]

En güzel tavuk marinasyon soslariniz ve pişirme teknikleriniz

Geçen gün televizyondaki tariften özenip tavuk göğsü aldık, sosla yaptım. Kupkuru bir şey oldu. Zoraki bitirdik tabakları.

İnternette bir sürü sos var ama güvenemiyorum. Şöyle denenmiş,güzel bir sos tarifiniz var mi? Bir de nasıl pisiriyorsunuz? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Not: göğüs eti kuru olur diyecekler olacaktır fakat ben normalde hiç et yemiyorum. Tavuğun da göğüs kısmını mecburen yiyorum. O yüzden başka alternatif yok maalesef.

 
merhaba. teflon tavada mı pişiriyorsunuz ? döküm tavada pişirirseniz kupkuru olmayacaktır.


  • someonewalksalone  (27.02.17 13:55:07) 
Kuşbaşı doğrayıp, kavurduktan sonra bir de tereyağı ve baharatla çevirirsen biraz daha yenebilir hale gelir.


  • arnold schwarzeneger  (27.02.17 13:57:41) 
sosla değil pişirme tekniği ile alakalı. mühürleme diye aratabilirsiniz.
ayrıca göğüs değil de but kısmını kasabınızdan kemiğini ayırmasını isteyebilirsiniz.
onun haricinde yumurta un galeta ile kaplayabilirsiniz. galeta içine istediğiniz baharatı koyabilirsiniz.
  • o kadar da degil aga  (27.02.17 14:02:47) 
Ben Portekiz usulü tavuk diye bi şey denemiştim. En başında tavuk göğsünü kesip zeytinyağı tuz ve karabiberde bi on dakika bekletiyorum ardından onları pisirmeye bırakıyorum. Ve sosa geçiyorum. Rendelenmiş havuçu bir tavada kavuruyorum ardından bir başka tavada julyen biçimde doğranmış biberleri yağda kizdiriyorum. Bir cezvede besamel sos hazırlayıp bu biber ve kavrulmuş havuçla karıştırıyorum. Tavuk sosumuz hazır. Cidden çok lezzetli oluyor.


  • benoyledemekistemedim  (27.02.17 14:28:54) 
Önce suyla beyazlaşana kadar pişiriyorum. Sonra üzerine öğütülmüş sarımsak ve tuz döküp tavada erittiğim tereyağında pişiriyorum. Barbekü sosuyla lezzeti süper oluyor.


  • catch the arrow  (27.02.17 14:31:46) 
tavuk göğsünü fileto haline getir, yoğurt, zeytinyağı, tuz, karabiber.baharat katmak istersen de bi tutam kekik.burada fileto haline gelecek şekilde ince olması önemli, yoksa içi pişmemiş diye ateşte fazla tutarsın yine kupkuru olur.


  • mungojerry  (27.02.17 14:34:31 ~ 14:39:22) 
Tavuğun göğüsten başka kısmını yiyemem,o yüzden şimdiye kadar onlarca yöntem denemişimdir. Tavuk göğsünü küp küp kesip, yoğurt+salça+zeytinyağı+çeşitli baharatlardan (kekik, kara biber, kırmızı biber, kişniş) yaptığım karışımda birkaç saat beklettiğim bir tarifim var, en çok onu seviyorum. Döküm tavada pişiriyorum, normal tava da olur aslında. Yumuşacık oluyor.

Bir de şinitzel yapmayı seviyorum.
  • peggy  (27.02.17 14:59:30) 
Gogus fileto yiyorum ici sulu sulu oluyor.

Yuksek ateste hizli pisirmek gerek.
  • alperz  (27.02.17 15:18:32) 
öncelikle göğüs tavuktan uzak duracaksınız. onun yerine saman tüketin daha iyi.

sonralıkla;

1. tavuk en güzel kremayla olur. tarif: tavukları jülyen doğrayın, jülyen renkl biberler atın. tavukların kenarları kahverengileşsin, öyle güzel pişsin. ardından kremayı boca edin. krema köpürmeye başlayınca soya sosu ve bol karabiber dökün. 2 dakika daha pişirip ister tabağa alın parmak patatesle birlikte yiyin. isterseniz makarnanın içine boca edin bütün hepsini ve tavuklu makarnanız olmuş olsun.

2. başemal sosla da güzel olur. hatta patlıcan beğendi ile birlikte harika olur.
  • tchuck  (27.02.17 15:22:03) 
Un, seker, yumurta, soya sosu, zeytinyag icinde 2-3 saat bekletiyor(d)um. Yumusacik oluyor


  • la noix  (27.02.17 15:25:39) 
Tchuck, uzak durmam pek mümkün değil, notta da belirttim zaten. Yiyemiyorum başka bir yerini.


  • fraise  (27.02.17 15:29:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.