[]

Dil bölümü mezunu, sosyoloji/antropoloji yüksek lisans, gelecek, iş vs?

Lisede sayısal çıkışlı olup 2 yıl matematik okusam da kültürel bi şeyler üzerine çalışmak istiyorum diyerek matematiği bırakıp, e bari bu arada dil de öğreneyim meslek olur diyerek bi yabancı dil & edebiyat bölümüne başladım. Seneye son sınıfım ama çok az dersim kaldı ve bi de bitirme tezim. Az önce izlediğim bi videonun da etkisiyle acaba sosyoloji ya da kültürel antropolojiden yüksek lisans yapıp, dilini öğrendiğim bu ülke ile bu alanlarda ilişkilendirerek çalışsam, öyle mi yürüsem diye bi düşünce geldi aklıma. Şu anda dahi değişim öğrencisi olarak geldiğim bu ülkede lisans düzeyinde araştırma yapıyorum ve araştırma konum kültürel antropolojiyle alakalı olabilecek bir konu ve çok zevk alıyorum.

Şimdi dil edebiyat çıkışlı olup bu alanlarda yüksek lisans yapabilir miyim bilmiyorum açıkçası. Bulunduğum ülkedeki yüksek lisans şartlarını da araştırabilirim. Fakat, mesleki açıdan buradan ne çıkar? Yani buradan gidince akademisyenlik gibi görünüyor ama akademisyenlik yapmayacak olursam alternatiflerim neler olabilir? Bunun dışında bana verebileceğiniz tavsiyeler, izlemem gereken yol vs varsa söyleyebileceğiniz bir şeyler çok mutlu olurum.


 
dil var dil var. hangi dil?


  • cekilmis gayfe  (26.02.17 23:25:25) 
@cekilmis gayfe Japonca. Şu anda da Japonya'dayım. O yüzden yüksek lisans şartlarını araştırabilirim.


  • kozmosta bir nokta  (26.02.17 23:26:59) 
e araştır işte japonyadaysan sosyoloji okursan ne oluru. sorduğun kişiler türkiyede sen japonyadasın dikkatini çekerim :)


  • cekilmis gayfe  (26.02.17 23:30:27) 
@cekilmiş gayfe yüksek lisansa kabul edilememe gibi durumlar da olabilir. Yüksek lisansı Türkiye'de yapmam gerekebilir. Yada yüksek lisans yapsam dahi sonunda Türkiye'ye dönüp iş aramam gerekebilir. Bu nedenle Türkiye'de neler yapabilir diye soruyorum. İşin Japonya ayağını ve yapabileceğim işleri buradaki hocalarıma soracağım zaten. Ek olarak alternatif çizebileceğim bi yol var mıdır? Yüksek lisans dışında bu alandan neler yapabilirim vs


  • kozmosta bir nokta  (26.02.17 23:33:33) 
sosyoloji okusan belki de antropoloji okursan hiçbir halt olmaz türkiyede. yüksek lisansa kabul edilmezsen gerçi böyle bir sorunun da olmaz.


  • cekilmis gayfe  (26.02.17 23:44:22) 
Akademisyen olursunuz?


  • damba  (27.02.17 00:52:01) 
akademisyen olursunuz +1.


  • microfiction  (27.02.17 01:43:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.