[]

Berlin 2 gün yeterli olur mu?

Selamlar

Pragdan sabah çıkıp ertesi gün dönelim diyoruz. Okuduğum yorumlarda 3-4 günde gezilebilir demişler genelde.
Amaç önemli yerleri görmek, lokal birşeyler yemek. Akşam lokal bir puba gitmek. 2 gün yeterli olur mu, nereleri görmeyi önerirsiniz?

 
Müze gezmeyi seviyorsanız Deutsche Technisches Museum ve Naturkunde Museum'u kesinlikle görmelisiniz.
Hava güzel olursa Mauerparkt, Victoria Park veya Treptower Park'a gitmelisiniz.

  • chitosan  (26.02.17 18:42:10) 
Berlinde üc ay yasamis biri olarak, diyebilirim ki 2 gün bircok turistik etkinligi yapmaya yeter. Yazin gitseniz, Tiergartene gidin, müzisyen programlarina bakin, cimler üzerinde piknik yapin bira icin derdim. Ya da nehirde bot kiralayabilirdiniz. Ama havalar kötü. Berlin ciddi soguktur Mayis ayina kadar. Mauerpark o sogukta iskence olur insana.

DDR Müzesi cok farkli bir müze, Dogu Almanyayi anlayabilmek icin farkli bir deneyim. Ama iki günlük geziye müzeler adasindaki tüm müzeleri sigdiramazsiniz. Ama Berlin Domuna cikmadan, müzeler adasini bir gezmeden de gelmeyin. Zaten en merkezi yerde. Ilginizin oldugu alandaki bir müzeye gidip, zevkli vakit gecirebilirsiniz. Örnegin Naturkunde Museuma dinazorlarla hic ilgilenmiyorsaniz, hayvan anatomisine ilginiz yoksa gitmeniz, iki günlük bir gezi icin zaman kaybi olur.

Duvar turu zaten yaparsiniz. Free Walking Tourlara bakin. Bir Kreuzberg turu yapmadan dönmeyin. Berlin cok kültürlü, kaotik bir yer. Biraz da olsa bu yönünü tanimaya calisin.

Lokal bir seyler derken? Berlinli bir sey mi ariyorsunuz? Cünkü öyleyse ya currywurst ya döner yiyecekseniz. Berlin
e cok turist geliyor, Mittede adim atacak yer yok o turistik restaurantlarda ve herkes Baverya usülü yeme-icmeyi Berlin gibi bir yerde ariyor. Berlin Dünya Mutfaklarinin gercekten cok cok iyi örneklerinin oldugu bir yer. Cok iyi Vietnam restaurantlari var ve de uygun. Berlinde yeme-icme zaten Bati Almanya ile karsilastirildiginda hep uygun. Ne yemek istiyorsaniz, tripadvisordan bakin, fiyat/performanslar genelde iyidir.

Turistik alanlardaki restaurant ve cafelerden kacarsaniz yani Mitte`den - Berlinlilerin takildigi lokal yerlere giderseniz, güzel gecer. Iki gün de yeter.
  • buf-e kür  (26.02.17 19:50:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.