[]

yurt dışında master ile oturum izni

başlıkta sorumu özetlediğimi düşünüyorum. aklımda irlanda ve kanada var. birikmiş param da var ama bu yolla gerçekten master sonrası iş bulunabilir mi, neyin ne kadar ihtimali var, her şey bize kurumlar tarafından verilen bilgiler kadar basit ve net mi? tecrübeli olanlarınız bilgilendirirse çok memnun olurum.




 
Bunun garantisini size kimse veremez, ancak master elbette oradaki networking, universitenin bilinmesi, meslekte uzmanlasma icin cok onemli. Ancak cok cok iyi yerlerde master yapip, imkanlari degerlendiremeyip ya da bir sekilde olmadigi icin geri donen de cok var. ayrica gideceginiz yerin master sonrasi is arama izni verip vermediginden emin olun.


  • kassiopeia  (25.02.17 21:46:59) 
Gozlemmlerime gore AB ulkelerinde sana sponsor olacak birini bulursan her sorun cozulur. Bir yanda Koc okul birincisi dusun, diger yanda Adanali bir kebapci. Kebapciyi dayisi Hamburg'da ise alirsa AB ulkelerinde calismaya baslar. Yani onemli olan seni ise alacak bir kisi, kurum bulman.


  • Traveller  (25.02.17 21:51:03) 
Irlanda vize konusunda sikinti cikaran bir ülke. Orada yasayan AB disi ülkelerden gelen göcmen sayisini bulursaniz, is imkani icin de düsenebilirseniz. Bir ülkede yasayan göcmen sayisi ne denli azsa, is bulmak, uyum saglamak(iki tarafli elbette) o denli zordur.


  • buf-e kür  (26.02.17 13:52:56) 
ogrenim sebebiyle oturma iznini her ulke verir cunku legal olarak orada resident olacaksin.

fakat;

olay oturma izninde degil, calisma iznin de. ogrenci oturma izni ile AB'nin cogunda sadece part-time calisabiliyorsun. normal calisma izni ile ancak full time calisabilirsin.

AB ulkelerinden, ogrenim gordukten sonra calisma izni veren cok az ulke var. Italya bunlardan biri. mezun olduktan sonra 1 sene is arama iznin oluyor. o izinle is bulursan calisma iznine ceviriyorsun.

ingiltere de boyle bir durum yokmus, direk postaliyormus. hollanda'da is arama izni 6 ay diye duydum.

durum boyle.
  • no christ requires  (26.02.17 14:17:09) 
kanada'da olur, ihtimaller meslege ve senin bu isi ne kadar inatci olduguna bagli olarak degisir.


  • cooperr  (27.02.17 20:02:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.