[]

Ne zaman başkalarından yardım istiyorsunuz?

Bu zamana kadar hemen hemen hiçbir şey için birilerinden yardım istemedim/isteyemedim. Genel olarak her şeyi kendim hallediyorum. Yardım istediğim nadir anlardan biri arkadaşı ziyarete gittiğimde aşırı bi sancı yaşayıp acile götürmesini istemem olmuştu ki onda da kum dökmüştüm. Onun dışında gıda zehirlenmesi filan dahi geçirsem kendi kendime evde dinlenerek filan atlatmaya çalışırım ya da kendi başıma hastaneye giderim filan. Bu da çok ekstrem bi durumdur yani daha küçük şeyler için yardım isteyemiyorum. Karşı tarafa sıkıntı yaratacağımı düşünüyorum hep.

Birilerinden ne zaman, ne gibi durumlarda yardım istiyorsunuz? Tepki aldığınız oluyor mu? Tamamen kendi ihtiyaçlarınız için yardım istemek konusunda ne düşünüyorsunuz?


 
Eskiye göre daha çok yapmaya çalışıyorum. Eskiden zayıf ya da bağımlı gibi görüneceğimi düşünüyordum. Artık daha gerçekçi bakıyorum.

Örnek de vereyim. Herhalde 13 yaşından itibaren hastaneye tek başıma gittim ki herkes gibi korkar ve nefret ederim o ortamdan. 15 yaşındayken bilmediğim bir şehirde hastanede yatan annem ve kardeşimin refakatçiliğini yaptım 1 ay. Diğer resmi kurumlarla ilgili işlerimi filan zaten saymıyorum, hep yalnız başıma hallettim.

26 yaşında hastanede 1 gece yatmam gereken bir ameliyat olmam gerekti. Anne babama bile haber vermeden refakatçisiz halletmeye kalkıştım :)

Sonra bir gün bir arkadaşım hasta olduğunda kız arkadaşının alıp kendisini hastaneye götüreceğini söyledi. Gözüm doldu bi an. Sorunun bende olduğunu anladığım an o andı.
  • otonomo  (25.02.17 15:43:20 ~ 15:52:31) 
Sen sormasan ve bu konu üzerine düşünmesem farkedemeyecektim. Asla kimseden yardım almıyormuşum ben de. Vay be.


  • medre  (26.02.17 12:50:48) 
@krem peynir zayıflık olarak görüneceğimi düşünmüyorum ben de sadece karşı tarafa sıkıntı çıkarmak, kendi derdim sorunum için uğraştırmak istemiyorum, aynı şekilde uzmanlık gerektiren anlar dışında.


  • kozmosta bir nokta  (26.02.17 16:28:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.