[]

kira sözleşmenizi notere onaylatıyor musunuz?

arkadaşlar merhaba sorum şöyle ki:

kardeşim bu yıl üniversiteyi kazanıp yanıma geldi, birlikte bir eve kiracı olduk. bugün ikametgahını aldırmaya nüfus müdürlüğüne gitti kira sözleşmesi ile. almamışlar ikametgahını buraya zira kira sözleşmesinin noter onaylı olması gerekiyormuş. fatura da olur demişler ama evin hiçbir faturası bizim adımıza değil. ama ben bundan iki yıl evvel kira sözleşmemle gidip ikametgah değişikliği yapmıştım, herhangi bir sorun çıkmamıştı. yeni bir durum mu bu? ki bugüne dek kiracı olduğum evlerin hiçbirinin sözleşmesini de noterde onaylatmadım. (ücreti de 200 liraymış) siz böyle bir prosedürü uyguluyor musunuz kiracı olduğunuz ya da kiraya verdiğiniz evlerinize?


 
Ben hiç yapmadım böyle bir şey fatura ile hallettik hep


  • gozu acik sevisen yahudi  (24.02.17 19:17:53) 
yooo noterle anlaşmış mı ordakiler.

sözleşme sözleşmedir, illa noter imzası olmak zorunda değil. olmazsa adi sözleşme oluyor ama yine de sözleşme yani.
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (24.02.17 19:50:11) 
öğrencilere ikametgah aldırmamak için her şeyi yapıyorlar.

biz ttnet dışında bir internet faturası ile gittik kabul etmediler. illa ev telefonu olacakmış ya da ttnet olacakmış.

ben üzerine elektrik aldıran öğrenci görmedim daha. Ya da su.

ikametgah aldırmamak için uğraşıyorlar işte.
  • westblack  (24.02.17 19:57:12 ~ 19:57:48) 
Nüfus müdürlüğünün dediği malesef doğru.
Ya noter onaylı kira sözleşmesi
Ya da elektrik, doğalgaz, su veya sabit telefon faturası ibrazıyla ikametgah işlemleri yapılıyor.
  • avalist  (24.02.17 20:07:26) 
@avalist senin dediğin gibi zorunlu da olabilir evet de kimi işlem yapıyor noter onaysız sözleşmeyle kimi yapmıyor bu aklımı karıştırdı.

açıkçası ben de @westblack'e benzer bir düşüncedeyim ikametgah aldırmamak için uğraştırıyor da olabilir ya da direkt hiç uğraşmak istemedikleri için başlarından savıyorlar sanırım.

şimdi bilemedim bir kez daha "hayır canım ne ilgisi var sonuçta bu da sözleşme" diye zorlasak mı, zorlamasak mı diye. kardeşim referandum günü memlekete de gidemeyecek çünkü.
  • havana  (24.02.17 22:04:01 ~ 22:05:08) 
Normal dairelerde kimse yapmaz noter onayli. Ancak mulkun kira getirisi cok fazlaysa yapilir.


  • osssy  (24.02.17 23:10:22) 
Normal ev kira sözleşmesini kimse notere onaylatmaz gerek yok. Nüfus müdürlüğünün derdi o adreste oturduğunu ispatlayan yani üstünde ismin ve evin adresi bulunan güvenilir bir belge sunman. Uydurma bir kira sözleşmesi yapmak 5 dak. sürmez, 1 çıktı 2 imza tamam. Öğrencilere de daha az güveniyor olabilirler.


  • mikro patlama  (24.02.17 23:56:19) 
benim bildigim muhtardan bir kagit alinip yoneticiye imzalatiliyor. kira sozlesmesine gerek yok ki. bu sekilde yapsaniz?


  • kassiopeia  (25.02.17 00:44:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.