[]

İş yeri devri?

Olay şu;
Bir iş yeri devir olacak, devralacak olan kişi ve devreden kişi kendi aralarında bir sözleşme düzenliyorlar.
Bir gün sonra iş yerinin mülk sahibi geliyor yeni kira konuşuluyor, pazarlık yapılıyor, anlaşılıyor, adamlardan söz alınıyor, buna güvenerek devralan kişiler işlemlerine başlıyor. Noter işlemleri, reklam işleri vs. vs.
Neyse bir gün sonra mülk sahibi iş yerini bu adamlara kiralamak istemediğini söylüyor. Araştırmış soruşturmuş güveni gitmiş.
Devir alacak olan kişiler bunu iş yerini devir eden kişi yaptı, işi o bozdu sanıyor. Devretmekten vazgeçtiği için mülk sahiplerinin aklını çeldiğini düşünüyor.
Diyor ki "adam bize tamam dedi biz sözlü olarak anlaştık birden ne oldu da döndü sen bozdun işi. Biz oraya geleceğiz diye bir sürü işlem yaptık masraflarımızı karşılayacaksınız."

Şimdi bu durumda ne yapılması gerekir?
Bu adamların yaptığı masraf ne olacak? Devir eden kişi diyor ki adamları ikna et ben yine devrederim ben vazgeçmedim.
Bu zararı kim karşılayacak ya da olması gereken nedir?

Teşekkürler.

 
anladğım kadarıyla karşı taraf biraz mafyavari. Mülk sahibi akıllı adammış. Hakikaten güvenilmez olduklarını görmüşler demek ki


  • ceycey e  (24.02.17 15:25:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.