[]

Pasaport süresi uzatmak hakkında

merhabalar,

22 mart 2019 tarihinde biticek olan pasaportumu daha uzun vize alma ümidi ile uzatmak istiyorum.

Şimdi normalde 4-10 yıllık pasaport harcı aynı olduğundan, mevcut pasaportumu 2 yıl daha uzatmak için harç yatırsam 10 yıllık başvuru yapabiliyormuyum?

Teşekkürler.

 
hayır sıfırdan 600 küsür lira ödeyerek 10 yıllık pasaport alacaksın. daha uzun vizeyle pasaport süresinin pek alakası yok. vize eski pasaportta olur çift pasaport gezersin gerekirse.


  • cekilmis gayfe  (24.02.17 12:36:09) 
bildiği kadarıyla pasaportu uzatmak diye birşey yok. Eski pasaportunu teslim edip yenisini almak zorundasın. Defter ücreti + harç ödemen lazım


  • nuevo  (24.02.17 12:36:24) 
10 yillik basvuru nereye yapacaksiniz? schengen 10 yillik vermez, usa ve kanada ise zaten size sormuyor kac yillik istediginizi, kendi istedikleri gibi basiyorlar. kimine 5 yillik kimine 10 yillik veriyor o da pasaport suresinden bagimsiz oluyor, eski pasaportunuzu da yaniniza alip geziyorsunuz.

ayrica yukardakilerin dedikleri gibi, yeni pasaport cikartacaksiniz, bildigim kadariyla eski pasaportunuzun suresi yenisine eklenerek veriliyor.
  • kassiopeia  (24.02.17 12:38:43) 
Pasaportu uzatamiyorsunuz, yenisini alacaksiniz.
Ayrica eski pasaportu teslim filan etmeyeceksiniz, yok oyle bir sey.

2 yili kalmis pasaporta 2 yil harci yatirirsaniz 22 mart 2019 + 2 yil seklinde alirsiniz yeni pasaportunuzu ne yazik ki.

Onun disinda amerikan vizesi degil ama schengen vizesi verilirken kesinlikle pasaportun bitis suresi onemli, o yuzden her zaman min 2-3 yillik pasaportun faydasi var.

5 yillik schengen i var ailemin (turistik schengen) pasaport sureleri var diye verildi. Kardesime 4 yil verdiler cunku pasaport suresi.
Amerika sallamiyor ama. Bu arada amerikaya "ya aslinda 10 yillik verseniz super olur" vb demistik, "ok your 10-yr-visa is approved" diyip yollamisti. Benim amerika vizem hala mavi pasaportta misal, seneye bitecek. Onu alip sonra guncel pasaportu aliyorum.
Schengende tam olarak oyle degil iste.
  • kuehles blondes  (24.02.17 12:57:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.