[]

neden bu tepki? (whatsapp)

yeni özelliği kullanma ya da bakma bu kadar basit, eleştirenlerin %90'ı instagram da kullanıyor büyük ihtimalle, ne olacak yani? nedir bu afra tafra?

iğrenç olmuş, nefret ettim demek yerine silin whatsapp'i normal mesajlaşın?
ya da silme yeni özelliği kullanmadan kullanmaya devam et, durum gidince tüm havası kaçtı mı şimdi?

-ne çok soru işareti-

 
boş boş konuşuyorlar işte klasik ekşici tepkisi. hayır sanki zorla kafalarını bastırarak baktırıyolar hikayelere. çok da güzel olmuş bence.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (24.02.17 09:45:43) 
ekşici yeniliklere karşı olmak zorunda. hiçbir yeniliği beğeneni görmedim ben daha bu mecrada.


  • cekilmis gayfe  (24.02.17 10:02:04) 
özellikler gereksiz mi? evet gereksiz. kullanmak zorunda mısın? hayır. o zaman bu kadar ağlamanın anlamını çözemedim ben de. sürekli saçma paylaşımlar yapan arkadaşlarından şikayet eden insanlar var ya, o arkadaşlarını silseler sorun tükenecek mesela. onun gibi.

yalnız kişiler listesini bulamıyorum. bulan varsa tarif etsin.

@interview with the vampire, teşekkür ederim. :)
  • elorelia  (24.02.17 10:20:55 ~ 10:44:32) 
@elorelia

iPhone için konuşuyorum, sağ üstte yeni mesaj yaz kısmına tıkladığınızda son sohbetlerinizin altında liste alfabetik olarak geliyor.
  • interview with the vampire  (24.02.17 10:42:12) 
Zaten yeniliklere açık değilim, hep sıkıntı yaşarım bu konuyla ilgili.
Bir müddet söylenirim ama sonra mecburen kabullenirim.

İlk etapta kişileri bulamadım sözlükten baktım onu hallettim. Ama var olan durumumun gitmesine bozuldum biraz bir deneme yapıyordum ben onunla ki whatsapp kullanmaya başladığım günden itibaren ilk kez cümle yazmıştım, öncesinde sadece tek ifadeler olurdu (kaktüs, palmiye, yunus vs.)
Şimdi o denemem için başka bir yol bulmam gerekecek onun dışında sorun yok.

Şimdilik hoşlanmadım ilk başta dediğim sebepten ötürü, alışana kadar kullanmam ya da zaten halihazırda instagrama attığım bir şeyi bir de buradan atmaya üşenirim, girip bakmam.
Sonra ne olur bakacağız.
  • mutekebbir  (24.02.17 11:06:41) 
Ya su son sohbetlerin yanindaki yerden fotograf cekip onay tusuna basarsak noluyor numaramiz olan herkese gondermek gibi bir cilginlik yapmiyordur di mi?

Acikcasi ne oldugunu bilmesem de son sohbetler sekmesinin azicik saga kaydirilip soluna fotograf zamazingosu eklenmesini sevmedim.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (24.02.17 11:46:01) 
Whatsapp basit bir mesajlaşma programıydı.

Patronla da oradan konuşuyordum, eve gelecek olan tamirciyle de, fotoğraf paylaşmaktan anlamayan annemle de.

Bu basit konsepti bozup, yine her anının fotoğrafını paylaşma olayına döndürmeleri hoşuma gitmedi. Zaten hali hazırda bunu yapan bir sürü app var. Şimdi ben tamirciye konum atarken durumunda paylaştığı şeyleri falan mı göreceğim yani.

Normal sms'leşmek whatsapp'ın yerini tutmuyor.

Ne vardı yani basit ve pratik bir mesajlaşma olayı olarak kalsaydı. İlla her şeye böyle bir popi olma ortamı ekleyecekler. Ben whatsapp'ı elimden geldiğinde normal şekilde kullanmaay devam edeceğim ama bu düşünce sinir bozuyor.
  • peggy  (24.02.17 11:53:34) 
Program hayatımızın bir parçası olmuştu. Sosyal medyadan uzak bireyseldi biraz da. O gerizekalıların o durum tabında olduklarını bilmek bile sinir etti beni, saçma ama genelin düşüncesinin de bu yönde olduğunu düşünüyorum. Yapılan da zaten saçmalık zaten instagramda birebir olan bir şeyi getiriyorsun,eğreti durdu çok, geçiş animasyonları bile bi acayip.


  • Golden Ratio  (24.02.17 12:03:52) 
"Şimdi ben tamirciye konum atarken durumunda paylaştığı şeyleri falan mı göreceğim yani." hayır görmeyeceksin. "durum" sekmesine geçmedikçe hatta geçsen bile tıklamadıkça kimsenin hiçbir şeyini görmeyeceksin. hala çok basit bir uygulama whatsapp değişen hiçbir şey yok mesajlaşmak isteyen için.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (24.02.17 12:04:54) 
Ben instagram ve snapchat kullanmadım. Whatsapp daki durum özelliği şu mu: Anlık istediğimiz kişiyle foto ya da video paylaşımı.

Anneme gönderdiğim resmi videoyu herkes görmeyecek yani?
  • geçerkenugradım  (24.02.17 12:19:12) 
@ yazar yazmaz, anladım.

Yine de dediğim gibi, ben asıl sosyal medyada fotoğraf paylaşma çılgınlığının burada da bulaşmış olmasına sinir oldum.
  • peggy  (24.02.17 12:25:04) 
Durum bölümünde bir uyarı işareti vardı girdim baktım, sadece işle ilgili konuştuğum onun haricinde hiçbir şekilde muhabbetimin olmadığı instagramdan takip etme gereği bile duymadığım insanların durum paylaşımları var.
Girdim rehbere uzun zamandır konuşmadığım ve konuşmayacağım insanları temizledim (bu yönden iyi oldu hep üşeniyordum) şimdi tekrar baktım isim olarak yok numara olarak duruyor, ben onu sildim neden hala görünüyor o kısmı anlamadım.
Bu durum düzelir mi yoksa paylaşan kişi "kişilerim" dediğinde benim numaram onda kayıtlıyken bende numarası yoksa dahi benim ekranımda görünecek mi? Olmaz herhalde öyle bir şey değil mi?
  • mutekebbir  (24.02.17 12:27:03) 
Ay evet sürekli olumsuz olup negatif enerji yayan insanlar işte. Zorla kullandırtacaklar sanki özelliği.


  • jazzabel  (24.02.17 12:48:16) 
rehberin gitmesi saçmalık olmuş.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (24.02.17 19:00:33) 
  • asbe  (24.02.17 19:04:35) 
ulan bi tek bende yok herhalde yenilik
yada ben bilmediğim için yeni eklenen özelliği farketmedim?

  • basond  (24.02.17 19:05:22) 
Kişi listesi gitmiş daha ne olsun? 10 dakika aradım dün resmen.


  • noluyo yaa  (24.02.17 19:17:40) 
bu tarz zeka gerektirmeyen konularda her türden boş insanın yorum yapabilmesinden kaynaklı.
bir mobil uygulama değişikliğinin 400 e yakın entry yazdırması ve insanların buna kafa yorması utanc vericidir, ülkenin aynasıdır. su baslıktaki herkesi engelleyebilsem sozluk daha güzel bir yer olurdu heralde.

  • melancholia  (24.02.17 19:19:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.