[]

çamaşır makinesi

çamaşır makinesi alırken nelere dikkat edilir? hangi özelliklerini dikkate almalıyım?

ekleme : hangi marka iyidir?


 
"A++" olsun...
(bkz: enerji tasarrufu)

  • late viper  (31.12.09 19:43:16) 
Butceniz varsa kurutmali olanlardan aliniz. Buyuk rahatlik. Fakat kurutma ozelliginin elektrik sarfiyatini bir hayli arttirdigini da eklemeliyim.


  • msb  (31.12.09 21:30:46) 
-eğer yeni evleniyorsanız: 2 kişi olacağınızdan çok çamaşırınız olmayacaktır. 6 kg lık makinalar yeter size zira 12 kglık fln da var. en yaygın olanlar 6-7-8 kglıklar.
-onun dışında sıkma hızları var 600 devir aslında en mantıklısı yoksa ecüş bücüş oluyorlar. tabii ki mesela ankara'da yaşıyorsanız astığınızda çamaşırlarınız is kokacağından kısa sürede kurusun isterseniz 800 devir 1000 devir fln da tercih edebilirsiniz. bu konu tamamen tercih meselesi. bazı makinalarda 600-800-1000 gibi sabit seçenekler bulunmasına rağmen bazı makinalarda ara devirleri de seçebiliyorsunuz.
-bazı makinalarda elmas kazan diye bir özellik var o da çamaşırlarınızın tiftiklenmesini önlermiş. (onların yalancısıyım henüz. ama ben elmas kazan aldım. henüz kullanmadığımdan yorum yapamayacağım.)
-airwash diye bir özellik var o da çamaşırlarınızı buharla temizliyor. çok az bir su alıyor onu buharlaştırıp çamaşırlarınızı yıkıyor.
-silver nano tech diye bir şey var. o da saç kılının 1/7000 oranında mı ne gümüş iyonlar veriyormuş çamaşırlarınıza; her yıkamada. size yararı da çamaşırlarınızda ter kokusu fln olmuyormuş.
-kurutma makinalı makinalar da güzel. fiyat farkı çok var tabii ki ama hayatı kolaylaştırıcı bir şey işte.
-kendi fikrim olarak asla arçelik beko almayın derim. zira şu andaki evimde beko var. zıkkım bir şeymiş. rezil etti bizi. 78 kere servis geldi. ilgilenmediler bile. arçelik beko servisleri işe yaramazlar. arçelik beko satanlar, servisleri bile o markaları almazlarmış çünkü çok sorun çıkartırlarmış. hatta o kadar servis var çünkü çok bozulurlar yoksa iyi hizmet için değil diye bir şehir efsanesi de vardır.
bunun dışında eğer zamanınız varsa kampanyaları takip edin derim. büyük yerler bazen çoklu alım veya daha değişik bir sürü nedenden dolayı çok indirim yapabiliyorlar.
şimdilik bu kadar. daha aklıma gelirse söylerim.
  • d_esign  (01.01.10 09:49:37) 
kisa yikama programi seceneginin yikama suresi de onemli. bazisi en kisayi bile 60 dakikada yikiyor.
yillarin bosch'cusuyum, oneririm.

  • pyro clustic flow  (01.01.10 13:50:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.