[]

Dairenin yaşı ne kadar önemlidir?

diyelim ki ev alıcaz. evin yaşı ne kadar önemlidir? 5 yaşındaki evle 20 yaşındaki ev arasındaki farklar, avantajlar ve dezavantajlar nelerdir?




 
eve bağlı. benim şu anda oturduğum ev 1840-1880 arası yapılmış bir ev. evet 1800 ler.

yapı malzemelerinin ömrü yeterli ve düzenli olarak kontrolleri yapıldı ise ve bunların dökümantasyonu var ise 1000 yıllık bir evde de oturabilirsiniz.
  • kurnaz  (24.02.17 01:25:41 ~ 01:25:57) 
Öncelikle 20 yıl önceki binanın kontrolünün nasıl yapıldığını bilmiyoruz, yapı denetim vb. yoktu o zamanlar. Deprem yönetmelikleri, Tse standartları sürekli güncelleniyor, programlar yenilenerek daha iyi hale getiriliyor. 5 yıl önceki binanın statik hesabı, zemin etüdü vb. 20 yıl öncekine göre daha sağlıklı yapılmıştır diyebilirim. Tabii ben genele göre konuşuyorum, bahsettiğim şeyler sıradan binalar için geçerli. Ama öyle bi bina vardır ki kaliteli işçilik ve malzemeyle yapılmıştır, deprem atlatmıştır işte o zaman 30 yaşında da olsa yeni yapılanlardan sağlamdır.


  • ekrem abiniz  (24.02.17 01:35:30) 
deprem onemli olan. deprem hissedilen bölgelerde buna dikkat etmek lazim. ayrica 17 agustos depreminden sonra malum veli gocer olaylarindan sonra ev yapimi sartlari degisti o yuzden onemli kisim bence bu.

ev 1999 sonrasi yapildiysa iyidir.
  • blue eyes white dragon  (24.02.17 01:42:01) 
deprem sonrası yönetmelikler çok sıkılaştı diye biliyorum. aşağı yukarı 2002 ve sonrasında yapılmış binaları tercih etmen genel olarak daha mantıklı olacaktır bence


  • yuto  (24.02.17 04:01:00) 
bir ek yapabilir miyim soruya?
99 depreminde inşaat halinde olan 15 katlı, bitme aşamasındaki bina için ne düşünürsünüz? yani yönetmelikler değişse bile bina zaten yapılmış halde. acaba değişen yönetmelikler bir şekilde denetim ve kontrolü bitmek üzere olan bina için de arttırmış mıdır?

  • kisa  (24.02.17 09:28:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.