[]

Almanya'da çalışmaya başlamak

Ey alamancılar,

Şuan Türkiye'de çalışmaktayım. Almanya'daki bir firmadan iş teklifi aldım. IT departmanında iş. Sözleşme hazırlayıp yollayacaklar. Tam maaşı o zaman öğreneceğim falan.
İlk sorum 3000 euro civarında bir maaş ile friedrichshafen'da nasıl geçinilir?
ikinci sorum buradan evrak hazırlaması falan çok uzun sürer mi? nedir ne değildir?

Her türlü bilgi, yardıma açığım

Teşekkürler

 
3000 brüt mü net mi? brüttür büyük ihtimalle.yıllık ort 26-30 bin arası yapar bu. değişiklikler medeni hal çocuk gibi şeylere bağlı. daha ayrıntıları var.

aylık ort 2300-2400 civarı yani. ama 13 ve 14. maaşlar yüksek oluyor. normalde 2 bin civarı yapar.

belgeler çok bir şey değil bence. 1-2 günde halledilir. bazılarını başkalarıda alabilir halledebilir. normalde 2-3 aya çıkar oturum ve çalışma izinleri.

orada yaşamadım ama 2 farklı alman şehrinde yaşadım, rahat yaşanır büyük ihtimalle. eşiniz çocuğunuz varsa gene yeter ama yeter. rahat yaşanır ama kenara atmanız zor olur.

rahatlık görece. eve 800 civarı verseniz. araba yok diyelim, 600 mutfak masrafı, elektrik gaz eve dahil değilse 100€ tutsa, telefon internet 50€, ulaşım o bölgeye bağlı ama kişi başı 50-80€ arası. aklıma gelmeyenler var şimdi. ev kirasında bitiyor iş. araba almanızda gerekecek orta vadede alırsınız ama.
  • kurnaz  (23.02.17 21:02:59 ~ 21:09:14) 
Friedrichshafenda 5 ay yaşadım.yeri çok güzel 1 saate isviçre, avusturyadasın. Küçük bir yer ama yüne münihe arabayla 1 saat falandı yanlış hatırlamıyorsam.Küçük bir yer olduğu ve baden württemberg bölgesinde yer aldığı için için biraz pahalı. Ben öğrenciyim tuttuğum tek kişilik ev 500€ idi. (Isınma ve diğer ücretler dahil.)
Uhldingen-Mühlhofen daydı evim.Şehir merkezine 20 dakika uzaklıkta.(arabayla).
Haftalık yeme içme genel gider 120€ ye yakın gidiyordu benim için.
Yazın antalya gibi müthiş bir yer turistlerinin en çok geldiği yerlerden. Kışın alp dağlarından dolayı biraz sisli ve soğuk. Klasik almanya.
  • bubiruyaolmali  (23.02.17 21:18:27) 
Nasıl oldu bu iş, eşimle biz de gitmeyi düşünüyoruz, o da yazılımcı. sen mi başvuru yapıyorsun her yere


  • allaccess  (23.02.17 23:09:55) 
Tekrar teşekekkürler cevaplar için. 3000 net diye söyledim ama iki taraf olarak da para konuşmakta zorlandık. Bir teklif yollasınlar daha netleşir.
Bir de belirtmeyi unuttum, iki kişiyiz. Eşim de var.

  • harmonikhakaret  (24.02.17 10:54:03) 
3000 net ile cok iyi gecinirsin, brut ise nete cevrilince 1800 gibi birsey kalir, iste o zaman tam limitte gecinirsin.

Iyi bir apartman dairesi kiralasan 800 euro cikar cebinden kira olarak(su, isitma dahil), 200de internet elektrik telefon vs gider. iki kisi maksumum mutfak masrafi 400 euro. beklenmeyen giderler icin de 200 euro koy kenara. geriye 1400 euro kalir, onu da kafana gore harcarsin. Istersen bahceli bir ev kiralarsin cebinden cikacak kira 1200-1400 euro arasinda degisecektir.

ama rakamin netmi brut mu olduguna dikkat et. genelde almanyada sirketler net rakam konsmazlar cunku herkez icin net cok farkli olur. Cocuk sayisina, evlilik durumuna gore ciddi oranda degisir. Sirketler genelde brut rakami bilirler ve devlet finans dairesine brut rakami bildirirler, finans dairesi hesaplar net rakami, sirketlerin bu hesaplamaya etkisi olmaz.
  • emrahday  (24.02.17 11:43:23 ~ 11:46:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.