[]

Columbia mı, The North Face mi, Salomon mu?

Kaliteli bir outdoor ayakkabı almak istiyorum. Öyle çok dağ, taşta değil de, genelde şehirde giyeceğim. Dağ, taş da olur arada ama genel itibarıyla uzun günlük şehir yürüyüşlerinde kullanma niyetindeyim. Bu nedenle öncelikle rahat ve hafif olması, ayakları yormaması, kışın sıcak, yazın serin tutmasını istiyorum. Sözlükte biraz bakındım ama içinden çıkamadım. Üç markayı beğenenler de, gömenler de çok fazla. Siz ne dersiniz? Bir de kalıpları nasıldır? Normal giydiğim numarayı alırsam sorun yaşar mıyım? Amazon'dan almayı düşünüyorum, sıkıntı çıkmasın.




 
Salomon'dan yana kullanıyorum oyumu. Ama fiyat olarak cazip geiirse Colombia da olabilr. Salomon ve Colombia için konuşmak gerekirse kalıpları normalle aynı.


  • giovanne  (23.02.17 20:22:33) 
marka olarak kaliteleri aynı. yanlarına jack wolfskini de ekleyebilirsiniz.

ama bu ayakkbılarda özellikle her batch farklıdır. yani her modelde ya da o modelin serisinde kalite farkı olabiliyor. a modeli ile b modeli aynı marka olsa da ciddi fark olabiliyor bu tarz ürünlerde, görmeden ve denemeden almayın.
  • kurnaz  (23.02.17 20:23:20) 
Hem yazın serin tutsun hem kışın sıcak diyorsan öyle bir ayakkabı yok.

Goretex modeller yazın serin tutar ama kışın çoook kalın çoraplar giymek gerekir. Çok ağır kış için tasarlanan modeller goretex olmaz genelde.

Ayakkabıyı Amazon'dan almak gibi bir hata yapma. Uzun yürüyüşler için kullanacağım dediğin ayakkabıyı muhakkak deneyerek almalısın. En kötü ihtimalle aradığın aynı modeli mağazada deneyip Amazon'dan sipariş et.
  • la rana  (23.02.17 20:28:57 ~ 20:29:40) 
üsttekiler +1
diğer markaları hiç kullanmadım ama 6-7 yıldır sadece salomon kullanıyorum. oldukça memnunum. ama yürüyüş için ayrı, yağmurlu karlı havalar için ayrı modelleri kullanıyorum.
geçenlerde amazondan aldım bir tane, ama modeli zaten kullanıyordum. yedek olsun diye aldım. başka türlü olsa numarası uymayabilir diye internetten alamazdım.
  • puc  (23.02.17 20:40:00) 
Birbirinden yararlı yorumlar için teşekkürler. Mağazada deneyip, beğendiğim modeli Amazon'dan sipariş etmek en mantıklısı gerçekten. Jack Wolfskin'i de listeye ekledim.


  • tardy  (23.02.17 20:49:51) 
eğer niyet şehir içi kullanımı ise, salt taban ve saya kaplamasının üstün özellikleri için, bir ayakkabıya $180-$200 dan fazla vermek gereksiz bence.malum outdoor ayakkabıları, gezilecek zeminin özelliğine(kaya, toprak, ıslak, kuru) hatta zeminin eğimi ve mevsim koşullarına göre tasarlanmakta.
Sonuç olarak sehir içinde binlerce km yapılacak bir ayakkabı, en az iki kere ve farklı koşullarda denenmeden alınmamalı bence.Kalıplar farklılık gösterir, mutlaka denenmesi gerekir.Marka seçimine gelince ise, Columbia gerek yaygınlığı gerek müşteri ilişkileri bakımından tavsiyemdir.

  • citron_  (23.02.17 21:38:47) 
ayrıca dört mevsim kullanılabilecek ayakkabılar vardır, fakat taban özellikleri şehir içi sert zemin kullanımını desteklemez, sonuç olarak tabanı erimiş ama sayası sağlam kalmış bir ayakkabı kalır elinizde.
columbianın casual modellerine bakabilrsiniz

detaylı bakmadım ama fikir vermesi açısından birkaç modeli paylaşıyorum

www.columbia.com.tr
www.columbia.com.tr
www.columbia.com.tr
  • citron_  (23.02.17 21:43:53) 
uzun günlük şehir yürüyüşü = skechers. north face columbia'nın falan da vardır aynı rahatlıkta ayakkabıları ama gereksiz pahalı olur işte bilmem ne taban teknolojisi olayları falan yüzünden. bana kalırsa jack wolfskin'i listeden çıkartın. ha tabii yine mağazada görürseniz deneyin ama önceliğiniz olmasın. geçen gün kar spor mağazalarında north face ürünlerinde yüzde 50 indirim var diye mesaj almıştım hala devam ediyorsa bakabilirsin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (23.02.17 22:49:18) 
Quechua öneririm ben yıllardır giyiyorum çatlama patlama yok. Baya da arazide giyiyorum. Columbianin kenarları çabuk patliyor. Diğerlerini denemedim acikcasi


  • kedimbitmis  (24.02.17 01:16:25) 
Ben de Salomon var.. İyiki de almışım dediğim şeylerden. Eğer outdoor ayakkabı alacaksan Salomon iyidir. Yıllar geçti ilk günkü gibi..


  • qazaqwsx  (24.02.17 01:47:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.