[]

kırmızı et alıp yiyebiliyor musunuz?

malumunuz ülkemiz hayvancılık ülkesi olması gerekirken ve 15-20 liraya et alabilmemiz gerekirken memlekette yerine göre değişen 40-70 lira bandında et fiyatları var. eti çok seven ben özellikle son 2 aydır kasaptan canımın çektiği gibi iyi bir et (pirzola,bonfile vs.) alıp yiyemiyorum.

3000 lira gelir ile biri bebek 3 kişilik aile için et alamıyorum. peki siz?


 
çok çok pahalı.
alabilsem de, verdiğim para içime oturarak alıyorum.

  • blatta hiberna  (23.02.17 12:46:29) 
ya evet her şey çok pahalı. karı koca çalışmamaıza rağmen mutfak masrafı bize de çok geliyor. en son kilosu 48 den bonfile aldım. ben arada kıymaya kuzu-koyun etine falan ağırlık veriyorum. haftada bir de işte yarım kilo dana eti anca tüketiyoruz. sadece et değil balıkta pahalı. çiftlik olmasın biraz iyisi olsun dersen çok pahalıya geliyor. gerçi bizim yaşadığımız yerdende kaynaklanıyor o biraz. haftada bir geliyor balıkçılar. Kuruyemişlerde çok pahalı. cevizi bimden alıyorum ama menşei abd. bakliyatlarda öyle hep dışardan.


  • yue  (23.02.17 12:47:25) 
Kurban kesin daha mantikli atin derin dondurucuya iyi bi kasap bonfileyi pirzolayi ayirsin daha iyi olur. Biz oyle yapiyoruz uzun surede gidiyor daha ucuza denk geliyor genel olarak. Zaten kurban zamani degil ucuz olur kurbanlar:)

Normal et olarak malesef cok pahali alamiyoruz normal sartlarda turkiye'de.
  • England  (23.02.17 12:48:47) 
3 bin gelire zor olur tabi almak. Ev kira mı, kendi eviniz mi ? Bebeğin masrafları, faturalar, temel ihtiyaçlar, benzin, falan derken bu fiyatlarla baş etmek imkansıza yakın. Et fiyatlarının neden bu kadar yüksek olduğu şurda güzel bir şekild açıklanmış ;

www.google.com.tr
  • iwasbornonamountainside  (23.02.17 12:51:51) 
ara sıra bonfile alıyorum 1-1,5 kg arası. yanında pilavla çok iyi gidiyo meret. verdiğimiz para çok ama, bi biraya 7 tl, bi sigaraya 11 tl verirken neden bi kilo ete 60 lira vermiyim diyerek kendimi avutuyorum.


  • spirit crusher  (23.02.17 13:00:45) 
fakir.avi

Yiyoruz ama gelire oranla ülkede ciddi et yiyememe durumu olduğu kesin.

adam diyor ki, 2002'de şu kadar kilo et alıyordun asgari ücrete, şimdi şu kadar artı x kadar alıyorsun. bunlar nesilden nesile böyle oç.
  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (23.02.17 13:53:13) 
harcamalarınızı gözden geçirin bence. 50 lira bir et için fazla ama 50 liranın kendisi 3-4 bin lira maaşlı birine fazla bir rakam değil. bütçeyi düzgün kullanırsanız alabilirsiniz.

sigara, bira, alkol, gereksiz ekmek tüketimi, abur cubur v.s gibi konuları gözden geçirin. maaşı aldığınız zaman et için harcayacağınız kısmını ilk olarak ayırın.
  • aat bh  (23.02.17 13:55:32) 
protein için yumurta ve tavuk sık tuketiyordum zaten ama onların fiyatıda uctu .
15tl ye tavuk yiyecegime 35 tl ye kırmızı et alıyorum artık ara ara. 60-70tl dediğiniz etin kaliteli kısmı heralde onlardan zaten yiyemedik.

dışarda yediğimiz zamanda aynı tavuk şiş alsan 13tl , kofte 14 tl köfte yeyim bari oluyorsun , sonra köfteyi dışarda yiyecegime yarım kilo et alırım deyip bir döngüde buluyorum kendimi :)
  • bnmzz  (23.02.17 15:07:36) 
Eve et almak disarida yemek yemeden, abur cubu ya da gereksiz harcama yapmaktan cok daha mantikli ancak alim gucunu ulke capinda zorlamasi cok normal. Cogu asgari ucretle gecinen kisinin yedigi et kurban eti oluyor maalesef. Ancak butce ayarlamasi konusuna ben de katiliyorum. Her gun et yemek zorunda degilsiniz ancak madem bu kadar para veriliyor guvenilir marka ya da kasaplarin eti alinmali. Aksi takdirde cabuk yaglanmasi icin gdolu yemle vs beslenen hayvanin etinde ne b12 ne d vitamini hicbir sey olmuyor. 30-40 liralik kiyma alinip yemeklere katabilirsiniz. Ayda 1 kez filan ciger alabilirsiniz birkac dilim de olsa, cigerin besin degeri cok yuksek. Disarida yenilen koftelerin vs hicbiri guvenilir degil. 15 tlye satilan kofte defalarca ayni yagda kizartilan kansorejen yiyecekler. 40 tl ye de kaliteli kofte yiyecekseniz gidip kasaptan 1 kilo et alip yemeklere katmak daha mantikli. Lezzet olarak degil ancak besin degeri olarak tercih edilebilir. Bir de kasaptan kemik alip kaynatip kemik suyunu dolapta saklayarak yemeklere katmak da cok faydali. Aylik 100-200 tl az da ayrilabilir.


  • neferkitty  (23.02.17 15:17:02) 
carrefour da kıyma 30 tl kuşbaşı 32 tl.


  • silver apple  (23.02.17 17:01:49) 
ben tek başıma yaşadığım için kendime yetecek kadar alabiliyorum. Fakat dört kişilik bir ailenin akşam yemeğini çıkartacak kadar kırmızı et alabilmesi gerçek anlamda iyi para kazanması gerekiyor.


  • evandro roncatto  (23.02.17 19:08:56) 
etsiz yaşayamadığım için alıyorum
ama yurtdışında 3 kuruşa aldığım dev t-boneları düşündükçe çıldırıyorum

  • superb  (23.02.17 19:22:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.