[]

aliexpress takipsiz gönderi ülkeye giriş yaptıktan sonra takip ediliyor mu?

epacket ile takip bilgisi hizmeti vermeyen bir gönderim var. şimdi bu takipsiz de olsa ülkeye giriş yaptıktan sonra ptt'den takip edilebilir mi?




 
Edilmez. PTT sadece registered mail takibi yapar. RS507971530CN şeklinde gönderi kodu olur bunlarda.
Diğerlerinin takibi yurtiçinde olmuyor, imza karşılığı verme şartı olmadığı için postacılar kutuya atıp giderler genelde bunları. Postada kaybolanda olur.

  • battal gemalmaz  (23.02.17 13:34:39) 
gönderi kodum var. pttyi aradım biraz önce "gümrükten geçtikten sonra kaydı yapılır, şu anda kayıt gözükmüyor" dedi. yurtdışı takip olmaz da yurt içine girdikten sonra takip olmayacaksa niye bi takip numarası verdiler.


  • kapı gıcırtısına erekte olan adam  (23.02.17 13:51:52) 
Zaten her gönderide gönderi kodu oluyor. Örnek verecek olursak, China Post Ordinary Small Packet Plus isimli gönderilerin "02796838588" şeklinde kodu oluyor, bunları takip edemiyorsun. Yunexpress isimli firmanın "YT1634108979226281" şeklinde kodları oluyor, sadece tr'ye giriş yapana kadar takip edebiliyorsun. Bazı ufak tefek firmalar var, takipli diyor ama takipsiz. Oraya hikayeden bir kod yazıyorlar, otomatik kayıt çıkıyor sen de kargom gerçekten o yazan yerde sanıyorsun ama tamamen tıraş.

Gönderilerinizi china post registered air mail, hong kong post registered air mail vb. ile isterseniz kapınıza kadar gelir, imza karşılığı teslim edilir ve her aşamada takip edebilirsiniz.
konuştuğunuz ptt görevlisi bahsettiğiniz gönderinin takipli olduğunu düşünmüş, çünkü takipsizler için yurtiçinde kayıt alıp takip etme diye birşey yok.
  • battal gemalmaz  (24.02.17 11:34:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.