[]

bisiklet kilidi

alarmlı asma kilitlerden kullanan var mı? artıları eksileri neler?




 
ağır. bisiklet kültürüne uygun değil (bu benim fikrim)
hırsıze kilit dayanmaz, en kalın kilitler bile kırılır, kırılmasa bile sizin zincirlediğiniz yeri bırakır gerisini çalarlar, çok fazla örnek var bu konuda :))) en mantıklısı sizi bisikletinizle birlikte kabul edebilecek yerler gitmek, bisiklet kültürünü çoluğa çocuğa cafe'deki garsona, metrodaki güvenliğe aşılamak (bireysel olarak bahsediyorum) gözünüzün önünde duran bir bisikletten daha güvenlisi yok. çok uzun süre evden işe, evden gezmeye evden konsere bile bisikletle commute etmiş biri olarak bisikletimi yanıma almama izin vermeyen cafe'ye girmem, kimseyi de sokmam mesela. hatta bırakmam gerekirse yoldan birini çevirip "abi şuna iki dakika bakıver, bak bu değerli bir bisiklet ben sana güveniyorum" deyip bırakıyorum. başka çaresi yok.

  • Bowie  (23.02.17 10:41:38) 
bowie+1 bisiklet kilidi dediğimiz şey en fazla bir markete girip 2-3 dakika bir şey alıp çıkmak için kullanılabilir. bunun dışındaki her şey sakıncalı. bisiklet evde saklanmalıdır. ben her gün asansörsüz 4. kata çıkarıp indiriyorum.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (23.02.17 11:13:40) 
bisiklet hırsızlığının epey yaygın olduğu berlin'deyim. yürümeyi unuttum, her yere bisikletle gidiyorum. hadi benim bisiklet dandik biraz (gerçi lastikler schwalbe, sele brooks marka), bu yüzden rahatım ve tek zincirle idare ediyorum da çok titizsen iki ayrı kilit kullanırsın. maksat hırsızı uğraştırsın. hatta bir tane u, bir tane de zincir kilit alırsın olur biter. iki lastiği de garantiye alırsın. bir de burada binaların içerisinde avlu olur, geceleri oraya koyuyorum bisikleti. bisikleti değerli olanlar eve çıkarabiliyor tabii. sonuçta hırsız kafaya taktığında vaktini ayırabiliyorsa bisikleti her türlü çalar. dışardayken de ara sokaklara değil, insan trafiğinin bol olduğu açık alanlara bağlarım. şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım.


  • philus  (23.02.17 14:14:14 ~ 14:15:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.