[]

threesome grid yapıcam yardım pls ( web programlama sorusudur )

merhabalar
mysql veritabanından 3 tane tabloya dayanmış 3 gridi yanyana koymak ve bunları bağlamak istiyorum. ama beceremiyorum.

alt yapı php,
framework spagetti stayla

şöyleki ;

[tablo ulkeler]
idulke - auto_inc
ulkaadi - str

[tablo sehirler]
idsehir - auto_inc
sehiradi - str
idulke - int ( üst tabloya bağla )


[tablo ilceler]
idilce - auto_inc
ilceadi - str
idsehir - int ( üst tabloya bağla )


notlar : datatables denedim , ikinci tabloyu koyduğum zaman filtreleme mala bağlıyor. hepsinde filtreleme olması lazım ayrı ayrı

başka bişeler daha denedim türlü türlü arızalar çıkıyor

en basit haliyle nedir bu olay, yani başka bi objede gridde bi yere tıklayınca ikinci gridin datasını otomatik sayfa refresh etmeden yeniden yüklesin istiyorum.

 
sıralama mevzundan emin olmamakla birlikte sql tarafındad left join ile çözebilirsin, fakat kafadan yazdım hatalı olabilir:

SELECT ulkeler.ulkeadi, sehirler.sehiradi, ilceler.ilceadi FROM ilceler
LEFT JOIN sehirler ON sehirler.idsehir = ilceler.idsehir
LEFT JOIN ulkeler ON ulkeler.idulke = sehirler.idulke
ORDER BY ulkeler.ulkeadi ASC, sehirler.sehiradi ASC, ilceler.ilceadi ASC

edit: sanırım g*tümden anlamışım mevzuyu. bu da burda dursun işine yarayabilri ama, tam olarak işlevin nasıl olmasını istediğini yazarsan ona göre çözüm üretebiliriz.
  • yuto  (22.02.17 23:24:32 ~ 23:27:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.