[]

Döküm tava temizliği ve yemek saklama.

Şu kriz günlerinde evde yemek yapmaya alışan biri olarak bir kaç sorum var. Emaye kaplı döküm tavanızı kullanım sonrasında nasıl temizliyorsunuz? Ayrıca nofrost da tavuk yemeği ne kadar saklanabilir? Yemekleri atmamak için Aklınıza gelen başka pratik yemek saklama Önerisi var mı?




 
Fırçayla kaba pisliğini temizleyip bulaşık makinesine atıyorum.
Tavuğu ben 1 günden fazla saklamam, hadi yiyecek başka şey yok, mecburuz desek en fazla 2 gün.
Küçük, kapaklı cam kaselerde saklıyorum artan yemekleri. Birkaç gün yemeyeceğim belliyse buzluğa atarım.
  • peggy  (22.02.17 22:48:34) 
döküm tavayı yıkadıktan sonra (paslanmaması, çatlamaması için vs.)peçete yardımıyla çok az sıvı yağ ile her tarafına bulayıp öyle kaldır.

tavuk yemeği bana kalırsa en fazla 3 gün saklanmalı dolapta. uzun süreli yemek saklamak için ise, tencerenin altını kapatır kapatmaz kaynar buharı ile yemeği bir kavanoza boşaltıp, kapağını iyice sıkıp ters çevir ve soğuduktan sonra dolaba koy. 10-15 gün dayanır.
  • dedi ve gitti  (23.02.17 00:17:55 ~ 00:19:01) 
@dedi ve gitti

yikamayi nasil yapiyorsun? elde mi makinede mi ? elde yikayinca sunger direk cop oluyor.
  • Notts  (23.02.17 10:14:08) 
bu iş için ikeadan aldığım(ki her yerde bulunabilir) bulaşık fırçası var. tavanın temizliği dışında bir şey için kullanmıyoruz.

yemek pişdi yedikten sonra 200 ml kadar su koyuyorum tavaya altını yakıp suyun kaynamasını bekliyorum. su kaynadığı zaman tabandan yağlarıda kaldırmış oluyor sıcak akan çeşme suyundan bu fırça ile yıkıyorum, kesinlikle deterjan ya da herhangi bir temizleyici kullanmıyorum.

yıkama işlemi bittikten sonra kurulayım üzerine 2,3 çay kaşığı zeytinyağ gezdirip peçete yardımıyla her tarafına yayıyorum.

dipnot: saf döküm tava.
  • prezarlatif  (23.02.17 10:22:57 ~ 10:44:59) 
Bu arada yağlama olayı kaplamasız dökümlerde geçerli, emaye kaplama dökümlerde yağlamaya gerek yok.


  • peggy  (23.02.17 10:35:46) 
yemekleri atmamak icin en iyisi az yapmak. daha kucuk tencere tava ile ogunluk pisir. aksam yiyemedigini ertesi gun oglen ofiste/iste ye. ya da ertesi gune dunden kalanlari kullanarak bir yemek pisir. bir klasik olarak pilav kaldiysa ertesi gun ezogelin olur mesela.

dipfiriz genisse anne usulu cok yapip posetlerle saklayabilirsin. kiymayi tavugu da cigken buzluga koymadan once ogunluk parcalara ayir. birer yemeklik yani.

dokum tavada ben sadece et yapiyorum. dolayisiyla cok sik kullanmiyorum. peceteyle kabaca silip sicak su koyup kaynatiyorum. sonra tekrar sicak su ve pecete ile temizleyp kurusun diye tektrar ocaga koyuyorum bosken. yaglamiyorum ama dogrusu yaglayip kaldirmak.
  • jimicik  (23.02.17 10:37:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.