[]

6500 tl kulaklık

www.hepsiburada.com


Şu tarz kulaklıklar 6000 tl filan. Bu fiyatın sebebi tam olarak ne? Kullanılan malzeme çok mu özel? Yoksa mühendisliğe mi veriliyor bu paralar?Alacağımdan değil sanırım bu işten para kazananlara yönelik bişi. Daha önce böyle bir kulaklık deneyen oldu mu? Farkı nedir sizce?

 
link hatalı olabilir mi?


  • elorelia  (22.02.17 17:23:41) 
Link hatalı değil. Duyuru'da sıkıntı var. Hepsiburada linklerini abuk subuk sitelere yönlendiriyor. Mobilden gayet rahat açıyor. Pc'de de linki kopyalayıp adress çubuğuna yapıştırınca açıyor. Yönetimin el atması lâzım şu soruna..


  • empty man  (22.02.17 17:26:59) 
bunlara referans monitör kulaklık deniyor. yani sesin karakterini hiç bozmadan olduğu gibi dinleyici aktarıyor. bu yüzden ya on binlerce liralık hi end sistem kuran audiophile'ler ya da ürettiği şeyi olduğu gibi duymak isteyen prodüktörler kullanıyor.

yani ya ağır derecede zengin bir müziksever olacaksın ya da bu işlerden iyi paralar kazanan bir prodüktör. ki bir kulaklığa bu kadar para verebilecek insanlar çoğunlukla sennheiser de tercih etmez. adı hiç duyulmamış, sadece müzik profesyonellerinin bildiği bir ton hi end markası var, genelde onlara yöneliyorlar.
  • filteria  (22.02.17 17:34:49 ~ 17:38:12) 
mühendislikleri çok yüksek. gerçi kulaklık işinde fiyatlar absürt seviyelere ulaştı, bu kısmen daha mütevazi bir kulaklık fiyat konusunda. bir de doların 4 olması pek yaramıyor.

hd800'ü bir buluşmada dinlemiştim, inanılmaz bir kulaklık. o dönem hd650 kullanıyordum ama 800 ayrı bir seviye idi.

@filteria hd600,650,800 serileri iyidir ya. sennheiser'ın alt segmentleri pek rekabetçi değil ama bunların f/p'ları iyi.
  • mattiadestro  (22.02.17 18:39:08) 
hd800 öyle "aşırı" pahalı bir kulaklık değil aslında. biz çok fakiriz. amerikalı arkadaşlarım hd650, dt990, hd800 falan filan gayet bir kaç ay az harcayıp alabiliyor.

neyse, geleyim hd800'e. gerçekten çok iyi bir kulaklık. çok rahat. yani üç saat kesintisiz çalışsan da yorulmuyorsun. ve ses iyi bir odaya kurulmuş iyi hoparlörle kıyaslanabilir seviyede. tabi iyi akustikli odadaki iyi hoparlör kadar iyidir demiyorum. ama onlarla kıyaslamak komik olmaz.

şimdi gitsen bunu denesen, dışarı ses sızdırır, dışarıdan ses alır falan. sen de dersin "dandikmiş". ama o sızdırmanın sebebi açık tip kulaklık olması. açık tip olduğu için de sesi boyamıyor. baslar uğuldamıyor tizler kafa ütülemiyor falan.

neyse, parasını hak ediyor yani. paran yoksa ve yine de açık tip kulaklık istiyorsan dt990'lara bakabilirsin. onlar da çok iyidir. kadife kaplısını alırsan rahat rahat müzik dinlersin.
  • alperz  (22.02.17 18:43:29) 
@mattiadestro,

bu ürünlerin tartışmasını döndüğü forumlarda, bu işleri çok iyi bilen insanlar böyle sennheiser, akg, bose modellerine karşı az bilinen ama çok ileri düzey markaları önerip duruyorlar, ona istinaden söyledim. hani arkadaşı "bundan da ötesi var" anlamında bilgilendirmek için.

yoksa hd800 iyidir tabii.
  • filteria  (22.02.17 18:59:57 ~ 19:18:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.