[]

SEO işleri hk. soru

basit ve net bir soru aslında arkadaşlar.

X bir satış sitem var.

Y bir içerik sitem var, X'te sattığım ürünlerin konusu ile ilgili.

Ben Y içerik siteme bir sürü içerikler yazıyorum. Ve istiyorum ki, arada X satış siteme de link vereyim (haliyle backlink etkisi de olsun çünkü Y içerik sitesi olduğu için trafiği çok daha fazla olacaktır).


Buradaki sorum şu:

Bu backlink mevzusunda, ben bu her iki siteyi de aynı IP'li bir VPS'te tutarsam, google "bunlar aynı yerden geliyor, sayma backlinkleri" der mi?

 
ya aslında paravan amaçlı değil sitem.

ikisi de aynı sektörde, farklı kategorilerde hizmet veriyor. birisi satış, diğeri içerik sitesi.
ama içerik sitesinin yönlendirme imkanı varken kullanayım istiyordum.

peki, faydası olmasını geçtim, zararı dokunur mu?
mesela ben gerçekten içerik sitemden insanları satış siteme yönlendirmek istiyorum. backlink gücü kazanmasını geçtim, bir de sıralamada düşüşe sebep olur mu?
  • tchuck  (22.02.17 15:44:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.