[]

harddisk gpt uefi falan cahiline yardım

harddisk gpt şeklinde biçimlendirilmiş ben windows olmayan temel kısmı yanlışlıkla dinamik kısma dönüştürdüm ve 250gb bir alan kayboldu. format atayım dedim temiz bu sefer de windowsun uefi şeklinde anakarta gömülü olduğunu gördüm yani öyle sanıyorum.

anlaşılan benim buna tamamen en baştan temiz format atmam lazım harddisk biçimlendirerek fakat laptop dolunmatik ekran asus win 10. recovery bölümü yok sanırım yani ben vöyle bir format atsam bu driverlar falan beni kanser edebilir. ya da bu driverlar bios içinde gömülü falan olabilir mi. bir çok programla baktım küçük bir uefi kısmı haricinde başka hiçbir bölüm yok diskte göremediğim


 
soru yarım gibi olmuş, şimdi ben bunu en temizinden nasıl kurtarırım bu yeni sistem pcleri sıfırdan formatlamak da eziyet olmuş, örneğin disk gpt ise usb ile windows yükşenmiyormuş sanırım


  • öteki ben  (22.02.17 02:24:41) 
gpt olması daha iyi. gpt harddiski 4ten fazla parçaya bölmeni sağlar. uefi gpt'de olur zaten. windows biosun içine gömülmez açılırken anakarta şurdan yürü der. özetle tekrar kurduğun windowsu da uefi yapabilirsin.

windows dokunmatik ekranları otomatik olarak tanır. win 10 driverları otomatik kurar. büyük ihtimalle bilgisayarının çalışmasında hiçbir değişiklik olmamıştır bile şu yaptığın işlemden sonra. bana bi partition magicle durumu kurtarırsın gibi geliyor. ben olsam onu da yapmam sorun çıkmadıktan sonra. eğer windowsun orjinalse anahtarını bi yere kaydetmen iyi olur.

gpt mbr'den daha yeni bi teknoloji. kafan karışmış olabilir. uefi kurmak istiyorsan usb'in fat32 biçiminde formatlanmış olmalı. ntfs daha yeni bir biçim olmasına rağmen.

www.technopat.net
  • aşksız prens  (22.02.17 05:11:12 ~ 05:11:50) 
dinamik diske dönüştürdüğüm alan hiçbir programla kullanabilir hale gelmiyor işte problem bu


  • öteki ben  (22.02.17 10:51:46) 
hocam bi minitool partition wizard kullan.


  • kingcyrax  (22.02.17 11:33:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.