[]

Sigara sarma işi?

Sigarayı artık sararak içmek istiyorum. Makine ile değil el ile kalem gibi sarayım istiyorum. Daha önce makine işe denemiştim beğenmedim, gerçi aldığım tütün de çok kötüydü.

Camel white içiyorum, 10 senelik bir içiciyim. Ama sarma konusunda cahilim.
Kaliteli bir tütün ve kağıt (çarşaf deniyor sanırım) dışında nelere ihtiyacım var. Bunları seçerken neye dikkat etmeliyim?

Paylaşabilirseniz sevinirim.

 
Kendi deneyimlerim üzerinden gidecek olursam;
Öncelikle daha önce endüstriyel sigara kullanmadım hiç. Haliyle hepsinin birbirine benzediğini düşünüyorum. Bu sebeple tütün önermem makul olmaz. Sadece bana göre güzel olan tütünleri sıralayacak olursam;
George Karelias light ve ince kıyım adıyaman, içimi güzel tütünlerdir. Tabi marka tütün 5 katı fiyatında oluyor(kg fiyatı 500TL/100TL).
Kağıt için ise durum biraz çelişkili. Ben yapışkanlı kağıt kullanamıyorum. OCB nin kağıtlarını kullanıyor tanıdıklarım(organik herb). Ancak ben bu kağıtlarda hep yapışkanın tadını alıyorum. Kendim ise piyasada arap diye bilinen bir kağıda sarıyorum tütünleri. Tütüncüye girersen "arap" demen yeterli. İncesini istediğini özellikle belirt yoksa a4 veriyorlar :) Bu kağıtta yapıştırma kısmında zorlanırsan, geniş kenarını biraz dişleyerek kısaltırsın(1/10 oranı gibi).
Bunların dışında filtre gerekecek. İnce kullanmanı tavsiye ederim. Hem sarması daha kolay olur hem de az içersin.
Sonrası ise pratikle ilgili, en beceriksizi bile 2 ayda düzgün sarmaya başlıyor.
Aramıza hoşgeldin :)
  • Kenboi  (21.02.17 13:20:11) 
Sarma makinalı tabakaların hepsi aynı kalitede değil, kardeşimde var, ne yaparsan yap düzgün sarmıyor, arkadaşımda var, kalem gibi çıkarıyor. Bence tabakanı değiştir.

Elde sigara sarmak tamamen tecrübe işi, youtube'da videoları var, 100+ sigara sardıktan sonra elin alışır, daha az dökerek sarmaya başlarsın, bir süre sonra ne kadar tütün koyman gerek, ne kadar ezmen gerek meleke haline gelir, hemen kalem gibi sarabilirsin.

kağıt olarak da piyasada ne varsa dene, damak tadını bozmayacak olanı bulursun. Yapışkasız arap, yapışkanlı arap, gizeh, ocb, rızla...

Ben arkadaşıma tabaka olarak da şunu almıştım, eğer satıcı aynı ürünü yollarsa çok başarılı sarıyor.

urun.gittigidiyor.com
  • kimlanbu  (21.02.17 13:38:41) 
george karelias güzel tütün ama alışana kadar havagazı gibi gelebilir. içimi yumuşak. onun harici old holborn, amber leaf iyi ama çabuk kuruyor, pueblo ve american spirit de iyi diollar biraz daha sert corç karelyas ve pijlerine göre.
çarşaf bu aralar drum marka iyi. organik denen transparan kağıtlar yanmıyor, sigarayı elli kere yakmak gerekiyor. ben sevmiyorum.
bir de filtre alacaksın. yerli malı alma sakın sigarayı içerken eriyor. ocb veya bulursan rizla al.
  • cekilmis gayfe  (21.02.17 14:39:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.