[]

[mediamarkt] ürün iade ve ücret iadesi hakkında

Selamlar,

bundan yaklaşık 2 sene kadar önce mediamarkt'tan logitech marka anywhere mx modeli bir mouse almıştım. garanti süresinin içindeyken geçen ay servise gönderdim. özet geçiyorum; ürün gerçekten bozuk çıktı. değişim değil de iade kararı çıktı. ellerinde benim mouse'tan olsaydı onu vereceklermiş, şimdi mağazadan tekrar alışveriş yapmamı istiyorlar. ücret iadesi istedim, yokuşa sürüyorlar. o zamanki kartınız, slip olacak illa vs. (kart yok ama slip duruyor)

iyice bilendim, ben o parayı alırım da, sormak istediğim şu. bu adamlar bana ellerinde yoksa en kötü ihtimalle benzeri bir mouse teklif etmek durumunda değiller mi? mesela aynı modelin 2.si çıktı, onu çok beğeniyorum. çığırtkanlık yaparak bu tarz bir teklif almam mümkün müdür? sonuçta ayıplı mal satmışlar.

ne yapayım, siz söyleyin lütfen.

 
2 sene kullanmışsın ve parasını geri alıyorsun bence gayet iyi bir teklif.

iphne 5 alıp şimdi iphone 7 çıkmıs bana 7 versinler demek gibi oluyor son yazdıgınız. o zaten olmaz
  • bnmzz  (21.02.17 10:39:56) 
logitech bu tip teklifleri zaten yapan bir şirket olduğu için (daha önce de yaşadım) çok anormal bir durum göremedim ben. gerçi burada doğrudan muhattabım farklı.

asıl sıkıntı şu. bana paramı ödememek için yokuş yapıyorlar. normalde çok takmam ama bilendim. alışveriş yapacağım varsa da yapmayacağım. yırtabileceğim kadar yırtmak istiyorum.

ürünün mağazada fiyatı 369 tl, internet sitelerinde 269 tl. tam 100 tl fark var. bana başka bir şey teklif etmeyi düşünürken 269 üzerinden sayarsanız hemen farkını öderim dedim.

bunun üzerine ücret iadesi yapamayacağız gibi duruyor falan dedi. ona tav oldum. ücret iadesi yapsalar kendim internetten 269 tl olarak alabileceğim. ücret iadesi yapmayın, ayağınıza kadar gelmişim, 269 tl'den sayın farkını ödeyeyim gideyim diyorum.

kalkmış ücret iadesi de çok zor diyor.
  • burn e  (21.02.17 10:46:20 ~ 10:55:13) 
iade karari nereden cikti? tuketici hakem heyetinden mi?


  • kassiopeia  (21.02.17 12:10:55) 
tüketici hakem heyetine direkt olarak para iadesi talebini içeren bir dilekçeyle başvur.


  • la rana  (21.02.17 12:32:58) 
@kassiopeia,

mediamarkt müşteri hizmetleri beni aradı, ürününüzün iadesi sonucu çıktı dedi servisten. mağazaya gittiğimde ise ürün yok, ücret iadesi de yok, mağazadan alışveriş yapın dediler.

olay da orada koptu zaten. ücret iadesi veremeyiz demeleri haksız, oradan yürüyeceğim zaten de haklarım konusunda bilgi almak için sormuştum.
  • burn e  (21.02.17 12:51:24) 
iade kararının çıktığına dair belge iste bu arada oradan.


  • la rana  (21.02.17 13:40:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.