[]

ölümden önce beyin sonsuz zaman algısı yaratabilir mi?

soru açık aslında ama anlamayanlar için; nasıl ki bazı rüyalar bize saatler sürmüş gibi gelse de aslında birkaç dakika içinde gerçekleşip bitiyorsa, tam ölüm anından önce beynin o son nano saniyede bir sonsuz zaman algısı yaratması mümkün müdür? yoksa beyin ölene kadar tüm enerjisini ölmemeye mi harcar?




 
soru çok tutarlı değil bence ama yaratmaz. beyin öyle özkullanışı olan bir organ değil. beyin öleceğini bilmiyor muhtemelen. elektriksel sinyaller kesilince onunda aktivitesi bitmiş oluyor. rüya örneği ise uykundan uyanmadığında bir anlamı yok. yani sonsuz zaman algısı için ondan sonra bi uyanıp onu hatırlayıp yorumlayacak bilinç lazım. ayrıca rüyanın zaman bükme olayı da sandığın gibi olmasa gerek. sadece algılar farklı. yoksa o zamanı gerçek zamanla kıyaslamak doğru değil.


  • devcileyin,  (21.02.17 00:31:05) 
Ölüm sırasında salgılanan dmt böyle bir seye sebep oluyordur bence.
Çok detayını bilmemekle birlikte epifiz bezi, dmt ve ayahuasca ile ilgili arama yapabilirsiniz.
şaman ayinlerinde kullanılan ve dmt içeren uyarıcılarda, cok kısa sürelerin yıllar gelmesi gibi etkileri olduğu yazılıyor.Ölürken de bu hormon salgılanıyorsa böyle bir algı mümkündür diye düşünüyorum.
  • demoniclewinsky  (21.02.17 00:58:05) 
evet, mümkün bence.

ölüm tehlikesi atlatmış biri olarak bunu söyleyebilirim. saniyeler içinde hayatınızın film şeridi gibi gözünüzün önünde geçmesi. muhteşem bir şey...
  • runfor  (21.02.17 01:47:51) 
(bkz: san junipero)


  • la rana  (21.02.17 01:58:42) 
@devcileyin, zaten zaman bükme değil de algı olduğu için böyle rahatça sallıyorum :) rüyalar 5-20 dakika sürüyormuş. çoğu insan kendisine saatlerce sürmüş gibi gelen rüya görmüştür. hatta bazen kendimizden geçer 10 dakika sonra uyanırız ama saatler süren bir rüya görmüşüzdür.

rüyada tabi ki zaman bükülmüyor, ortada fiziksel bir şey yok ama durum algısal olduğundan, dış dünyadaki 5 dakikayı bana saatler gibi algılatan beyin 1 saniyeyi sonsuz uzunlukta algılatabilir mi sorduğum bu aslında. ama dediğin gibi bu noktada beynin nasıl bir organ olduğu önemli. bilim-kurgu oldu benim sorduğum biraz da.
  • pilavmaker  (21.02.17 02:43:04) 
www.reddit.com

ingilizceniz varsa mutlaka okumanızı öneririm. dediğinizle alakalı, benim şaşkınlıkla okuduğum bir anıydı.
  • starborn  (21.02.17 10:49:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.