[]

Meditasyon yapanlar baksanıza bi

Meditasyon hakkında bi çok şey okudum ama hala kafamda oturmadı nasıl yapıldığı.

Bağdaj kurup gözlerimi kapatıp hiç bişey düşünmeyeyim nefesime mi odaklanayım?

Yine aynı şekilde oturup kendimi rahat bi ortamda hayal edip kafamda canlandırma şeklinde mi yapayım?

Tam olarak nasıl yapılıyo bu yardım etsenize bi :'(

 
Zazen i araştır,nasıl yapıldığını falan, en basit medtasyon yöntemlerindenbiri. Bir de ne için meditasyon yapmak istiyorsun?


  • issiz karga  (20.02.17 22:53:50) 
Öncelikle belirteyim ki konuyla ilgili bilgim sığ ve "o öyle değil bir kere" deme hakkınız da saklıdır bu yüzden.

Meditasyonda temel amaç bir şey konsantre olup zihindeki diğer düşünceleri düşünmemeye çalışmak. Nefesinize odaklanabilirsiniz, karanlık bir odada mum yakıp alevine odaklanabilirsiniz, mesela transandantal meditasyonda eğitmen size özel bir mantra verir ve buna odaklanırsınız. Klişe bir ohhmmm vardır Amerikan filmlerinden bilirsiniz, o da odaklanacak bir ses işte.

Oturma pozisyonu sırtınızı dayayabileceğiniz ama başınız dayanmayacak şekilde olursa daha iyi (uykuya dalıvermeyin diye). Bacaklar bağdaş olabilir ya da rahat bir sanldayede oturup aşağı sarkıtabilirsiniz. Nasıl rahatsanız. Sonra gözlerinizi kapatıp (ya da mum aleviyle yapacaksanız açıp) odaklanıyorsunuz arzu ettiğiniz şekilde ve zihninize üşüşen düşünceleri "silmeye" çalışıyorsunuz.

Transandantal için konuşuyorum: Başta on dakika yeterli bence. Zamanla arttırıp yirmi dakikaya çıkarıyorsunuz. (Sabah yirmi, akşam yirmi.)
  • inawen  (20.02.17 22:59:12) 
En kolayı nefese odaklanmak. Her nefes alışverişini sayabilirsiniz veya nefes aldığın sürenin iki katı kadar sürede nefes verebilir ve bu süreleri sayabilirsiniz. onun dışında mantra (om vs.) tekrar edebilirsiniz. Bu arada meditasyon müzikleri veya doğa sesleri (ırmak, deniz dalgası, kuş sesleri vs.) dinlemek gevşetir. Bir de karanlıkta meditasyon yapmak veya gözleri kapamak daha iyi odaklanma sağlar. Aklınıza elbetteki düşünceler gelecektir ama önemli olan bunların aklınıza takılmadan mümkün olan en kısa sürede akıp gitmesi. bunun için düşüncelerinizi birer yaprak gibi görüp yere döküldüklerini hayal edebilirsiniz.


  • calaquendi  (20.02.17 22:59:21) 
eksiduyu.ru

en kolay yöntemi üstteki duyuruda anlatmıştım.
transandantal meditasyon, söylendiği gibi eğitim gerektiriyor.
bir de, meditasyon sırasındaki dinlenen ya da seslendirilen "om" ve/veya diğer sesler, titreşimle ve frekansla ilgilidir.
açmak istediğiniz çakranın frekansına uygun olan titreşimi kullanırsınız falan filan.

meditasyon yapmaya alıştıktan sonra, diğer duyuruda anlattığım teknikle oldukça derinleşebiliyorsunuz.
ama alıştıktan, yani o zihin durumunu kavradıktan sonra ilerlemeniz daha kolay olur.

bu arada meditasyon illa bağdaş kurularak, mum yakılarak yapılan bir şey değil.
tv karşısında, otobüste bile yapılabilir.
  • blatta hiberna  (21.02.17 00:48:53) 
Meditasyon bu kadar komplike bir şey değil, atom parçalanacak kadar üzerinde düşünülmesine gerek yok.

Seni rahat ettirecek pozisyonda kalıp, zihnini sakinleştirmen asıl odak noktan olmadı. Meditasyonun amacı bu zaten. Dolayısıyla ister amuda kalk, ister uzan, ister bağdaş kur, yavaş nefes alıp yavaş nefes vermeye odaklandığın her an senin meditasyonundur.
  • dessy  (21.02.17 10:09:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.