[]

ilişki yaşadıkça ilişki yaşamayı tüketiyor muyuz?

sanki her ilişkiye bir öncekine göre daha da birşeyleri kaybetmiş olarak başlıyorum. her birsonrakinde hevesim neşem biraz daha azalıyor, vazgeçebilirliğim daha yüksek oluyor.

misal vermek gerekirse; eskiden hediye alınca çook mutlu olan ben, şuanki 14 şubat hediyemi açmadım dahi. içinde ne olduğunu söyledi istediğim de birşeydi ama kargo kolisinde duruyor. sanırım bir 4-5 gün daha, paketini görmekten sıkılıp da şunu bir açayım diyene kadar açmayacağım. hevesim yok.

misal vermek gerekirse, artık insanlardan, ilişkimden çok çabuk vazgeçiyorum. her kavgada tamam bu iş yürümüyor ayrılalım kimse için üzülemem oluyorum. kavgalarımda ne kadar hırçın yahut kırıcı olduğumu da umursamıyorum. herkes herşey vazgeçilebilirmiş gibi geliyor.

eskiden böyle değildim. pamuk gibi heyecanlı hevesli düşünceli bir insandım.

sizde de durum böyle mi?
bu durum fazla miktarda ilişki tükettikçe mi ortaya çıkıyor, yaştan mı kaynaklı?

yahut o kişi tam olarak içimize sinmediği için mi böyle? gerçekten içimize tam anlamı ile sinen, deli gibi istediğimiz birini bulunca çok farklı mı olacak? (çoğu kişi bulamıyor)

 
Yaş ilerledikçe insanın hevesleri ve heyecanları söner. Normal yani. Zaten insan kaç kere sevebilir ki.


  • mandalina kokusu  (20.02.17 22:26:13) 
insanin yaralari kapanmiyor. kapandi saniyorsun ama bir başkasi ayni yaraya dokununca yeni olmus gibi aciyor.


  • thewizardofearthsea  (20.02.17 23:02:39) 
Dostum bosver bunlarla kafa tuketmeyi. Dünya kadar yapılacak öğrenilecek eylem var, hobi var spor var, sanat müzik var. Yoluna bak. Biri çıkar her şeyi baştan okutur adama. Bildiklerini unutursun. Sen hayattan keyif almayı muhafaza et.


  • karacigerim vur kadehlere  (20.02.17 23:46:25) 
Kesinlikle tükeniyoruz. Tolerans kotası doluyor mesela, daha az affeden daha tahammülsüz bi partner haline geliyoruz. Yaşanmışlıklar da her adımı temkinli atmamızı tembihlediği için ilişkiye-karşımızdaki insana ısınmak da epey zaman alıyor. Sabır gerekiyor.
Bunların çözümü, karşıdakine değer vermek. Onu değerli görmek, ona değerli hissettirmek(karşıdaki odun değilse o da değer vererek karşılık verecektir. Vermiyosa dediğim gibi biraz sabır, sonra s*ktir git demek düşüyor bizlere).
Bi de iki ilişki arasında yeterince uzun bi boşluk olmalı bu tükenmişliği yaşamamak için. Önce ayrılık acısı çekilmeli, sonra yalnızlığın o kadar da kötü olmadığını düşünüp tadını çıkarmalı, bu durumdan sıkılıp çok sap ve yalnız hissedince de yeni ilişki arayışına girilmeli.
  • megalomaniac  (21.02.17 00:03:27 ~ 00:05:45) 
aslında bir kadındım. gerçi cevaplar çok da fark etmeyecekti galiba. teşekkür ederim cevaplar için.


  • mobydick  (24.02.17 23:33:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.