[]

Instagram saticilarini maliyeye sikayet etmek

Arkadaslar selam bizimle ayni isi yapip ne vergi ne bisey odeyen insanlar var instagramda. Biz de instagramda satis yapiyoruz ancak fatura kesiyoruz. Haliyle paraya elimiz degmeden kdv ve gelir vergisi kaciyor. Haliyle bizim fiyatlara yansiyor.

Bu tuzu kurulqr da maliyet avantajini kullanip bize ve musterilerimize dalasiyorlar.

Ben bunlarin hepsini sikayet etmek istiyorum. Bu isi nasil yapabilir ve kaale alinir miyim? Yasal olarak yapabilecegim ne varsa tankla tufekle saldiemak istiyorum.

Bu asamada nerelere basvurabilirim ve basvurumun denetimlr sonuclanmasi icin ne yapabilirim?

 
ingilizlerin söyle güzel bir sözü var

People who live in glass houses shouldn't throw stones

yani, aynı boku yedigin kisilere zarar vermeye kalkarsan sen de zarar görürsün.
  • thewizardofearthsea  (20.02.17 21:13:42) 
Ben ayni boku yemiyorum. Faturali yasal kazanc dagliyorum ve resmen bunun zararini goruyorum. Onlar ne vergi ne diger yasla prosedurlere tek kurus harcamadan satis yapiyorlar. Brn ya zarar ederek satmak zorundayim ya da oblar da yasal olmak zorunda.

Suan onlarin vergisiz kazanci benim islerimi etkiliyor
  • tchuck  (20.02.17 21:16:05) 
buna tabi hakkın var.
tüm adaletsizliklerden seni sorumlu tutanlarla gereksiz laf dalaşına girmemeni tavsiye ediyorum.

  • 3/3  (20.02.17 22:11:10) 
İhbar etmekten başka çare yok ama önce telefonla bilgi al, kanıt gerekiyorsa toplar öyle şikayet edersin.

Ayrica haksizlikla karsilasinca buna karsi cikmak ikiyuzluluk degil, herkes maruz kaldigi hirsizliga tepki gosterse zaten kimse baskasinin hakkini aramak zorunda kalmaz. Basina geldikten sonra uyanman ve ses cikartman normal, basina gelmeden once uyansaydin ve ses cikarmasaydin guzel olurdu belki ama sonucta her turlu haklisin, ikiyuzlu diyen utansin.hem kendi hakkini aramayan adamin hakkini sen nasil arayacaksin?

Sana ahlak dersi verecek hz etikler once kendileri mucadeleye baslasinlar ve burada duyursunlar, bos yapmakla olmuyor.
  • azizakin  (20.02.17 22:23:31) 
olay buraya gelene kadar, yani sizin sektöre gelene kadar hayatınızda hiç instagramı açmadınız mı? yıllardır var satış hesapları, ilk gördüğünüzde sizinle alakası olsun olmasın şikayet etmeliydiniz. etseydiniz şu an bu soruyu sormanıza gerek kalmazdı. maliye bu tip hesaplarla ilgileniyor yakınen. ama şu da bir gerçek; belki o hesaplar da fatura-fiş birşey kesiyordur. yani bütün memleket tuzu kuru değil aslında. bir arkadaşım zamanında instagram facebook vb sitelerden çakma nike airmax satmaya başladı ama adam çakma ayakkabıyı bile prosedüre uygun fatura ile gönderdi müşterisine. (ki ben hiç ihtimal vermiyordum) dolayısıyla umduğunuz veya sandığınız gibi yapmayıp kdv ve gelir vergisi ödüyor olabilirler :)


  • Bowie  (20.02.17 22:25:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.