[]

arabalardan, kazalardan, yasalardan anlayan varsa bi bakabilir mi?

dün kuzenimi duraktan alıp arabamla evine bıraktım kendim de eve geldim. 15 dk sonra aradı "abla arabanın anahtarını balkondan atsana cüzdanım arabada düşmüş alıyım" dedi. araba da evin altında 2 dkda alır. fesatlık gelmedi aklıma verdim. bu o arada arabayı alıp gitmeye çalışmış. binanın otoparkından çıkamayıp komşunun aracına girmiş çarpmış gövdeden. ehliyeti yok 22 yaşında. şimdi de banane ya sigortan var ödesin ayağına yatıyor. kuzenim çok gamsız ipsiz sapsızdır. rahmetli teyzem vefat edince anladınız yani yumuşak karnım hep görmezden gelmeye çalışıyoruz emanet diye. ama arabamı alıp kaçırmaya çalışması canıma tak etti. polise vericem yani. bu kadar insanın iyi niyeti kullanılamaz.
2 sorum var
1.si anahtarı ben verdiğim için suçu bana yıkabilir mi?

2.si de benim %15 hasarsızlık indirimim var. çarptığı adamda(eski bir araba) söylenene göre 600 700 tl hasar var. benim arabanın 300 lira diye tahmin ediyorum hasarı

acentayı aradım. bana denen siz 6. basamaktasınız. bu sene 7. basamakta %20 hasarsızlık inidirimi alacaksınız 500 lira gibi olur sigortanız. ama tutanak tutarsanız %10 hasarsızlık indirimine düşersiniz ve 3.4. basamağa düşüp 1000 lira civarı ödersiniz 3 sene de tekrar %20 hasarsızlık indirimine çıkamazsınız astarı yüzünden pahalıya gelir. sigortadan yaptırsam ne olur bi akıl verin :(

 
acentelere genelde inanmam sende inanma
ama eminsen fiyattan abi ben yaptıracağım sana teslim edeceğim de adama para verme.

  • basond  (20.02.17 20:46:08) 
sigortadan yaptırırsanız size verilen bilgideki gibi hasarsızlık indiriminizi kaybedip yüksek sigorta/kasko ödersiniz. karşı tarafın hasarı azsa cepten yaptırtmanızı tavsiye ederim.

kuzene anahtarı verdiniz diye sizin başınıza bir iş gelir mi? çok bilmiyorum ama sıkıntı olabilir.
  • himmet dayi  (20.02.17 20:46:57) 
ha tabi acemi iyi hatırlattı
ancak kazayı ben yaptım diye çakma bir tutanak düzenlemeniz gerekecek.

  • basond  (20.02.17 21:23:30) 
olayı kolluğa yansıtmak her türlü senin alehine olur. şimdi 2918 sayılı trafik kanununun 36/3-a maddesi uyarınca aracı kullanan ve aracını kullandırana ayrı ayrı 1763 tl para cezası veriliyor, kuzenin çıkar ''ablam her istediğimde arabayı verir'' diye ifade tutturursa kanıtlayamazsın bir şey. onun için cepten yaptır masrafları, hem hasarsızlığın gitmez hem de gereksiz bir sürü evrak işiyle uğraşmazsın.


  • ada meltemi  (20.02.17 21:36:48) 
ben bu kuzene açıkçası gıcık oldum. yerinde olsam giderim karakola durumu burada aynen anlattığın gibi tutanaklara geçirtir tahkikat başlatırdım. evet @adameltemi nin dediği gibi ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı hem kuzenin hem sen ceza alırsın ama kuzeninin canı daha çok yanacak emin ol. bence böyle bi şey için değer. yok hiç hasarsızlık indirimi evrak şu bu karıştırmayacaksan 600-700 tl yi ödemeye razı olup kuzeninin yaptıklarını kar bırakacaksın.


  • tekil3.şahıs  (20.02.17 22:29:27) 
O zaman Adam bedel kaybi davasi acarsa onu da cebinizden odersiniz ama bildigim kadariyla onu sigorta oduyor cunku, daha iyi bilen varsa duzeltebilir.


  • kassiopeia  (20.02.17 22:34:55) 
Ayrica kuzene ben de kil oldum, cocuk degil ki 22 yasinda.


  • kassiopeia  (20.02.17 22:36:01) 
@kassiopeia; ya o kuzende dava açacak ne para vardır ne o kadar mahkemeyle uğraşacak güç kuvvet vardır. boş gezenin boş kalfası bence :)


  • tekil3.şahıs  (20.02.17 22:38:45) 
Yok yahu kuzeni degil zaten arabasina carptigi adam bedel kaybi davasi acar diye diyorum.


  • kassiopeia  (20.02.17 22:40:28) 
adamın arabası zaten eskiymiş, uzalaşmacı biri olduğunu anlıyorum ayrıca anlatıldığı kadarıyla. neyin bedelinin davasını açsın ki ? konuyu çok uzattığımı fark ettim ayrıca gereksiz. mağdurun avukatı kesildim sanki.


  • tekil3.şahıs  (20.02.17 22:45:28) 
Bence kuzeninizin kıçına tekmeyi basın, siktir olsun gitsin. Öyle akraba mı olur aq? Düşmandan beter...


  • malheiros  (21.02.17 00:30:36) 
ilginize teşekkür ederim. anladığım kadarıyla herkes sigortayı işe karıştırma diyor. babasıyla konuştuk. o yaptıracak sanırım. "oldu istediğin yaptırıcaz" minvalinde bir mesaj attı. sanki ben onun arabasını kaçırıp çarpmışım, insan bir özür diler bi de bana trip yapıyor. :D çözebilmiş değilim kuzenimi freud gelse o bile çözemez. neyse. yine de tabi ki sigortadan yapın daha mantıklı denilse sigortadan yaptırırdım. acentalar da başka başka konuşuyor


  • deryack  (21.02.17 01:51:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.