[]

Doğum kontrol hapı nasıl kullanılır?

Adet dönemin çok uzun sürdüğü ve ağrılı olduğu için kullansam mı diye düşünüyorum. Son muayenede kist mist bişey çıkmadı onla alakalı değilmiş yani.
1 hafta sürüyor ortalama. aşağısı değil ama. Bi de adet öncesi depresyonum çok oluyor genelde. :/

Nasıl başlanıyor bu hapa, kaçıncı gün alıyoruz? bi de bırakıp tekrar devam ediyormuşuz sanırım ilaca tam bilmiyorum o kısımları.

tabii öneriyor musunuz onu da paylaşırsanız sevinirim.

 
Tabi ki doktora sor, ama hormonal, alerjik veya başka bir tür sıkıntın olmadığını varsayarsak şöyle kullanacaksın:

21 günlük hapın birincisini, adet gördüğün ilk gün kullanarak başlayacaksın. Birkaç gün içinde kanamayı kesecek o hap. 21 günün sonunda 7 gün ara vereceksin, o arada kanayacaksın. Muhtemelen son haptan 2 gün sonra falan kanarsın, 7. güne kadar sürer. Sonra yeni kutu hapla devam edeceksin.

28 günlük haplar da var, onlarda 21 gün hap + 7 gün placebo gibi bişey var, günleri unutmaman için devamlı içiyorsum ama aslında 7 gün ara vermiş oluyorsun.

Sevişken biriysen ilk ay kullandığın hapa pek güvenme, ikinci bir yöntemle korun. İkinci aydan itibaren koruma kesinleşir.

Adey sancısını baya azaltır, süresini de düzenler. 7 günlük arada 4 gün falan kanarsan, yeni hap alımca kesilir. Adet sancısını kesme sebebi de gördüğün kanamaların tamamen gerçek adet kanaması olmaması, onun yerine yarım yamalak bir çeşit kanama olmasından dolayı aslında.

Bırakıp devam etmek diye bir olay yok, doktor aksini söylemedikçe menopoza kadar kesintisiz devam edebilirsin. Sağlıklı bünyede uzun süreli kesintisiz kullanımı tehlikeli değildir.
  • harzem  (20.02.17 13:37:57 ~ 13:42:11) 
Kafanıza göre almayın, doktor kontrolünde alın. Sigara kullanıyorsanız, kolesterolünüz yüksekse kullanmanızı önermeyebilir doktor, damar tıkanıklığı riskini artırıyor. İlacın kullanımıyla ilgili harzem'in söylediklerinin neredeyse tamamı doğru, yalnız benim kullandığım 28 günlük kutuda iki tane plasebo hap var, geri kalan 26 günlük ilaçlar farklı oranlarda etken madde içeriyor, 4 ayrı tip hap var bir kutuda yanlış hatırlamıyorsam.

Regl ağrısını azaltır hatta yok eder evet ama sadece ağrı kesici niyetine tüm ay ilaç kullanmak ne kadar mantıklı, bilemedim.
  • kobuzchu kiz  (20.02.17 13:55:47) 
Bence de doktora danışmadan alma.

Araştırmalarım Ve doktorumun tavsiyesi sonucu ben yazz kullanıyorum, Doğum kontrolü amaçlı. Ara verilmiyor buna hiç. Reglnin ilk günü başlıyorsun, her gün aynı saatlerde içiyorsun. Bitince yeni kutudan devam ediyorsun aralıksız.

Üçüncü kutudayım Ve memnunum. Normalde çok ağrılı geçerdi regl dönemim, artık ağrım Yok, olsa da ilk gün çok çok hafif, regl uyarısı gibi. Kanamalarım azaldı, önceden yoğun olurdu. Ben memnunum yani.
  • mutlusismankedi2015  (20.02.17 14:58:22) 
doktor da istersen kullanabilirsin dedi ama şart değil demişti. hangi marka iyidir peki? yasmine hakkında kötü şeyler okudum biraz.


  • nıç  (20.02.17 15:13:40) 
Yazz+ kullanıyorum, doktor da en az yan etkili olan bu diyerek bunu önermişti. İlk bikaç gün hafif mide bulantıları haricinde olumsuz bi yanını görmedim üç ayda


  • mutlusismankedi2015  (20.02.17 15:26:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.