[]

Omlet dolapta ne kadar durur?

Bir gün mutfağa girip beş günlük kahvaltı hazırlasam, kaplara ayırıp dolaba atsam diye düşünüyorum bu aralar. Ne biliyim, omlet yaparım, patatesli bişeyler falan hazırlarım, her sabah dolaptan çıkarıp yerim. Ama ne kadar dayanabileceklerini bilmiyorum. Mesela omlet dolabın alt kısmında ne kadar durur? Ya da kıymalı şeyler ne kadar durur? Tavuk salatası ya da sandviçi falan da olabilir.

Bu tür bilgileri öğrenebileceğim bir kaynak biliyor musunuz? Ya da bildiğiniz yemekleri yazsanız da olur. En azından omletle başlasam diğerlerini zamanla öğrenirim heralde.


 
omleti muffin kalıplarında fırında pişiriyorum ben, 3-4 gün kesin duruyor, daha fazlasını bilmiyorum. Buzluğa atarsanız daha da güvenli olur, mikrodalga varsa kolay ısıtırsınız hem.
hurrythefoodup.com yöntem şu, içine koyduklarınızı keyfinize göre değiştirir yaparsınız.

  • kobuzchu kiz  (20.02.17 13:08:32) 
Ben de benzerini şöyle yapıyorum; 6-7 yumurtayla omlet yapıp biraz kıyma kavuruyorum, domatesin içini atıp dışını ince doğruyorum. üşenmesem patates de kavururum. Sonra bunları yaklaşık 10 tane lavaşa sarıyorum altını üstünü kapatıp. Bir de dilimli cheddar peynirlerinden ekliyorum bir dilim. Fırın kağıdına sarıp buzluğa atıyorum. Sabah kağıdı çıkarıp ıslak havlu kağıda sarıp 3 dakika mikrodalgaya koyuyorum ya da unutmazsam geceden çıkarıp 1,5 dakika koyuyorum mikrodalgaya. Eğer mikrodalga yoksa tavada yakmadan biraz çevirebilirsiniz geceden çıkarıp.

Tavuk salatası gibi şeyleri dürüm yapacaksanız günlük yapın, yoksa lavaş ıpıslak oluyor. Buzluğa atmayacaksanız ana fikir koyduklarınızın kuru olması, gerçi atarsanız da kuru olsun. Omleti iyi pişirin, domatesi içini iyi ayıklayın falan. Ama tabii bir şeye sarmayacaksanız, kaba koyup götürecekseniz 3 gün gider tavuk.
  • whoosie  (20.02.17 14:47:20 ~ 14:48:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.