[]

Kıskançlık vs Gavatlık

Bu ikisinin arasındaki sınır nedir?

Güzel bir kız arkadaşınız var. Kızın aurasından mıdır nedir, kızla tanışan erkeklerin yarısından fazlası kıza ilk başta ilgi gösteriyor, istiyor kızı. Kız bunlara kuyruk sallamıyor ama çocuk ondan bir kez hoşlandı diye iletişimi de kesme taraftarı değil. Bir şekilde arkadaşlığa çevirebiliyor aradakini.

Önceki ilişkisinde de durum benzerdi. Tanıştığı erkeklerin çoğu, kızın uzun süreli bir ilişkisi olduğunu görmesine rağmen bir meyilli davranıyordu ilk başta. Ama kız sınırı çekiyor, ilişkisi olduğunu söylüyor, eğer erkekten biraz ısrar gelirse "senden bir daha bu tarz şeyler duymak istemiyorum" diyor. Sonra erkek tavırlarını düzeltiyor ve gerçekten arkadaş olabiliyorlar.

Gel gör ki, kızın çevresindeki erkeklerin belki de yarısı kızı ilk başta arzulamış kişiler. Ama şu an bir meyilleri yok, sınırı biliyorlar. Bunu kabullendim diyebilirim. Benden önce arkadaşı olan insanlarla arasına sınır koydurtmak istemiyorum. Ancak bu şekilde yaklaşan yeni erkekleri hayatına hiçbir şekilde almamasını beklemek normal değil mi?

Örnek: Kız yabancı. Bir haftalığına Ankara'ya gitti kuzeninin yanına, şehre ilk kez gidiyor. Havaalanında valiz beklerken, yanına aynı memleketten bir eleman geldi, "seni uçakta gördüm, ilgimi çektin, Ankara hakkında yardıma ihtiyacın olursa yardım edebilirim" vs konuştu. Kızın elindeki yüzükleri görüp sordu, kız evli olduğunu söyledi (evli değil). Kız çocuğa numarasını verdi; yabancı şehirde vatandaşı bir insan, işe yarayabilir diye. Sonra bana anlattı olayı, "kuzenim hep müsait olmayacak, ne düşünüyorsun onunla çıkmam konusunda?" diye. Ben tepki gösterdim. Tamam, anlıyorum dedi. Ben biraz büyüttüm gerçi, "ilgi mi arıyorsun" falan diye suçladım. Neyse anlaştık bu konuda, ama kendi değer yargılarımı sorgulamaya başladım şimdi.

Benim mantığım şu: "Kız arkadaşımın erkek arkadaşları olabilir, normal. Ama bir erkek, kız arkadaşımla ilgilenmişse, bunu belli etmişse, artık o elemanla iletişimi kesmesi gerekir, arkadaş olmaması, vakit geçirmemesi gerekir."

Kızın mantığı da şu: "İlişkim olduğunu söylüyorum zaten, biliyor. Bir girişimde bulunursa uyarıyorum, durduruyorum. Bana ilgisi olan her erkeği silersem neredeyse arkadaşım kalmaz. Zaten görüyorsun, ilk başta ilgisi olan ama sonra tamamen arkadaşım olan erkekler de var, garip bir durum yok"

Siz ne düşünüyorsunuz? Tamam, kıza güveniyorum, mesele aldatmak değil. Ama kızdan hoşlanan bir erkekle bir bahaneyle dışarı çıkıp vakit geçirirse elemana ümit vermiş olacak. Elemanın beklentisi varken görüşmeleri inanılmaz rahatsız ediyor beni. "Elemanın niyeti benim için önemli değil, ben kendimi biliyorum" diyor ama benim için önemli. Sonuçta çocuk ona ilgisi olduğunu söylüyor, kız çocuğa ilgi göstermiyor ama görüşmeye açık davranıyor, böyle olunca da çocuk flört ettiklerini düşünebiliyor. Haksız mıyım?

 
Bırak kız kendi hayatını kendisi idare etsin. Güvenin de varmış zaten. Güzel kızların sürekli başına eminim geliyordur bu tarz şeyler. Onlar için alışıldık durumlardır. Güzel ve daha önemlisi sevdiğin bir kadınsa bence sen ona olan güvenini göster... sürekli bu tarz şeylerle çıkma karşısına..


  • savata  (20.02.17 12:17:26) 
Yalnız o arkadaşların hiçbiri gerçekten arkadaş değil, bunun farkındasın değil mi?


  • devilred  (20.02.17 12:25:57) 
Ona guveniyorsan o zaten sinirlari koymasini biliyordur, bu konuda rahat birakman lazim..arkadaslarina bile mudahale edersen bunaltirsan ya senden kacmaya baslayacak ya da seni dinleyip butun erkek arkadaslariyla iletisimi kesip arkadassiz kalacak ve psikolojisi bozulacak.


  • astrid  (20.02.17 12:30:38 ~ 12:33:42) 
@devilred: "Gerçekten arkadaş"tan kasıt ne? Erkeklerin %90'ı, güzel olan normal bir kız arkadaşı ona yaklaşırsa kızla birlikte olur. O zaman gerçekten arkadaş olmaz mı? Bunu hesaplayarak paranoyak biçimde yaşayamam. Erkeğin özel bir ilgi göstermemesi, bir beklentiye girmemesi benim için yeterli.

@astrid: Halihazırda sahip olduğu arkadaşlara müdahale etmiyorum. Ama bir erkek flört etmek amacıyla gelince "Flört olmaz ama arkadaş olabiliriz" denmesini de tuhaf buluyorum. Bence doğru bir sınır değil bu. Mesele sadece tensel bir aldatma olarak görülmemeli bence. Senden hoşlanan birine ümit vermiş sayılıyorsun, yanlış mı?
  • ikinci hesap  (20.02.17 12:32:16 ~ 12:34:20) 
Hocam erkeklere güven olmaz. Erkeğim oradan biliyorum. O it sürüleri kızın hep boş vaktini kollayacak. Türkiye'de yabancı ve güzel olmak başlı başına bir sorun. Eğer evlilik düşündüğün biriyse bırak erkek arkadaşı kalmasın. Senin başka kız arkadaşların yoksa onun da olmasın. Kıskançlık tehlikeli. Kız bunalıp kaçabilir. Gavatlık da gururunu incitmemeli. Sınır bu.


  • dissendium  (20.02.17 12:39:10) 
Sevgilimin karşısında otururken arzulaycak erkekle görüşmesini kesinlikle istemem. Kadın sınır koyabilir ama erkeklerin de ne mal olduğu ortada.
Kusura bakmasın ama bu rahatlık vs değil. Arzuladığı kadına hiçbir erkek normal davranamaz.

Adam gelmiş senden etkilendim demiş, kadın evliyim demiş, sonra da normal görüşebiliriz deniyor. Valla diğer insanları bilemem ama böyle bi' dünya yok.
  • isott  (20.02.17 12:53:13) 
Şu hikayeyi yazayım da belki sevgilinize okursunuz. :)

Bir zamanlar bir kadın, odun toplarken donmuş bi’ çıngıraklı yılan bulmuş.
Eve getirmiş, iyileştirmiş.
Bir gün yılan kadını sokmuş. Kadın yatmış yere, ölüyormuş.
Sormuş; “Neden beni soktun?”
Yılan demiş; “Sürtük kadın, benim bi’ yılan olduğumu biliyordun.”
  • isott  (20.02.17 12:58:20) 
"ilk başta ilgisi olan ama sonra tamamen arkadaşım olan erkekler" diye bir şey olamaz bana göre, imkansız:)

Arkadaşsız kalmaktan korkuyor, ama bu insanlar gerçekten arkadaş değil ki. Az ve öz arkadaşı olsun yeter.
Kız arkadaşınız biraz naif sanırım, karşındaki erkeklerin tamamen iyi niyetli yaklaştıklarını düşünüyor.

Onunla bu konuda düzgünce konuşun, anlatın, rahatsızlığınızı dile getirin. Ama istemediği bir şeye de zorlamayın, nasıl davranması gerektiğini dikte etmeyin.
  • peggy  (20.02.17 13:00:12 ~ 13:00:41) 
bi kere kız ne kadar sınırı çizdiğini düşünürse düşünsün her zaman ortada sprite acımasız gerçekler olayı vardır. üzgünüm.

bi de bi insanın etrafında kaç arkadaş olur. 20 erkek yazmış, ilgi göstermiş ama hepsiyle arkadaş mı kalmış? bu 20 erkeğin hayatında yeri nedir, ne gerek var? ilgisi olan her erkeği silerse arkadaşı kalmazmış. peh. saçma bence.

hadi buraya kadar okey denilebilir. ama havaalanında kendisine yazan erkeğe numara vermek nedir? evliyim diye yalan söylemiş ama şu devirde tek gecelik aldatma olayları çok yaygın, çok sık. erkek illaki fifti fifti şansım var demiştir. kız da salak değilse bunu biliyodur. senin baştaki genişliğini kullanıyor.
  • elorelia  (20.02.17 13:00:56) 
haklısın, her türlü haklısın. senin saçlar kısa süre içinde dökülür, kalanlar da beyazlar bu gidişle, allah sabır versin valla çok zor.

bi kere yeni sapları hayatına almama talebiniz çok normal, hayvan öküz ayı medeniyetsiz ilan edenler olacaktır ama bence kızla erkek öyle kolay kolay arkadaş olamaz. ha çok eskidir tanışıklıkları belki olur ama flört etmek için yanaşan adamdan arkadaş kesinlikle olmaz.

kız arkadaşınız da biraz saf gibi, filiz sevişelim mi diye yaklaşanlardan arkadaş devşirmeye çalışması, uçakta gördüm beğendim dilersen yardımcı olayım diyen elemanı anlatıp ne dersin yardım alayım mı demesi falan... yalan yok kahkaha attım ama başıma gelse cinnet geçiririrm.
  • azizakin  (20.02.17 13:05:39) 
@ikinci hesap o konuda haklisin


  • astrid  (20.02.17 13:27:46) 
çevresindeki erkeklerin hepsi kendini yedekte tutuyor, bağlantı kopmasın diye arkadaş ayağına takılıyorlar. kız bi bekar kalsın o zaman gör neler oluyor o arkadaşlara


  • masa penisi  (20.02.17 13:33:24) 
"Flört olmaz ama arkadaş olabiliriz" diye bir şey yok.
o kadar dost canlısı olmaya gerek de yok.
bu, kadının sınır koyması değildir.
bu, kadının etrafında kendisinden hoşlanan erkek barındırmaktan hoşlanmasıdır.
bir anlamda ego tatmini ya da hoş bir ilgi kaynağı olabilir.

ama işte, sevgili varken yapılmaması lazım.
arkadaş çevresini geniş tutma gibi bir merak olmamalı.
onun dostluğuna mı muhtaç yani?
bana flört etmek için gelmiş adamla, ne diye normal arkadaş olayım ki?
bir köşede rölantide tutarım, sevgilim gidince ben de flört ederim.
ya da baştan hayatıma ne flört, ne de "arkadaş" olarak sokarım.

bir kadın olarak benim düşünce tarzım bu açıkçası.
  • blatta hiberna  (20.02.17 13:43:45) 
destek olmaya geldim, hem yabancı hem güzel bir kız bularak kombo yapmışsın :/ allah kolaylık versin.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (20.02.17 14:23:11) 
Baska arkadas mı kalmamış. Havaalanı olayının masum bir tarafi yok bence. Numara vermek falan çok gereksiz bir hareket olmuş. Ayaküstü flörttür bu bana göre.

Pek de sınır koyuyor gibi gelmedi bana açıkçası. Herkesin az çok karşı cins arkadaşı vardir ve gercekten arkadasca yaklasim icinde olundugu icin kimseyi rahatsiz etmez. Bu arkadaslarin hepsine sınır koymak gerekiyorsa orada bir durup dusunmek lazim degil mi. Neden yani, ne yapiyor bu adamlar da sürekli tetikte olması gerekiyor ? Insan arkadaşına karsi neden kendisini korusun, yapmayın.. Kendisine farklı bir amaçla yakılaşmış birini sınırımı korurum diyerek hayatında tutma ısrarını ben anlamadım.

Bence ilişkisi olan insanlar kadın erkek fark etmez, etrafında sınır konulması gerekecek, farkli bir niyeti oldugunu açık etmiş insanları bulundurmamalı. Çok lazım değiller çünkü.
  • aquarium  (20.02.17 14:26:55) 
blatta hiberna +1500

ne yani elemanın telefonunu almasaydı Ankarada kayıp mı olcaktı dlsedasj :D ona güvenerek mi kalkmış gelmiş. bi de yeni tanıştığı adamla gezecek. çok komik geldi bunlar bana. senin kız bir tuhaf dostum. normal olan senin düşüncelerin. kadınım bu arada.
  • yue  (20.02.17 14:56:26) 
kimsenin kimseyi mülkü olarak görmedigi ve sebebi ne olursa olsun hicbir sınırlama getirmedigi bir iliski ancak özgür bir iliski olabilir ve iki tarafi da özgürlestirebilir. kişi, sevdigi ve baglilik hissettigi partneri icin kendine kısıtlamalar koyar, sonra canı isterse o kisitlamalari degistirir.

burada önemli olan, iki tarafin da kartlarını acik oynamasi ve işlerine gelmiyorsa birlikteligi kosullara baglamadan sonlandirmasi. karsi taraf acik acik söylemis, bunun altmetninde ego tatmini mi, kezbanlik mi, orospu ruhluluk mu oldugu hickimseyi ilgilendirmez. başkasina dair her tanımınız önce sizi tanımlar.

elcevap: haksizsin. iliskiye girdigin insana tüm hayatinin tapusunu vermiyorsun. birak herkes nasil yasamak istiyorsa öyle yasasin.
  • thewizardofearthsea  (20.02.17 19:57:22) 
abi okurken benim kafamdan aşağı kaynar sular döküldü sen nasıl bir sabır küpüsün :D

3 vakte kadar da bu ablam senin sıradan dediği arkadaşlar arasından senden iyisini bulur sana yol verir gibime geliyor benim. Ya da hem seninle hemde onlarla takılıyor işte. Baya senin hatuna yürüyen herifler dışarı çıkıyorlar yani bunu nasıl kaldırır bir erkek ben anlamıyorum abi. Yani öyle bekarete falan önem veren gelenekçi bir adam da değilim abim bana gayet ılık gavat falan der ama ben bile bu kadar geniş olamadım.
  • gozu acik sevisen yahudi  (07.03.17 00:47:04) 
kadınıyla erkeğiyle duyuru halkını gavatlık illetine karşı birleştirdin hacı, özellikle hanım duyurucuların delikanlılıkları beni çok duygulandırdı. kıskançlıkta bunaltıcı olan ve ilişkiyi yıpratan şey duygusal davranmalar. yani evet kıskançlık hayattaki belki en zor sakin kalınabilecek duygulardan biri. sakin kalmayı başarıp kırmadan kendinden soğutmadan bu tip erkekleri yanına yaklaştırmaması gerektiğini ona öğretmelisin. okusa ya burayı o da? :)


  • klar  (07.03.17 01:05:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.