[]

Schengen - Norveç

Şurada bir dursun: i.hizliresim.com

Bu yaz direkt Norveç'e, oradan da İtalya'ya ve Yunanistan'a gitmek istiyoruz diyelim. Bunun için tek Norveç vizesi yeterli midir? Değilse ne yapmalıyız? Şimdiden teşekkürler.


 
evet isviçre izlanda ve norveç schengen'e dahildir. norveçten şengen alacaksınız yeter o


  • cekilmis gayfe  (19.02.17 23:38:27) 
norveç schengen üyesi diye biliyorum. bu durumda sadece norveç'ten schengen almak yeterli olacaktır.


  • sanal uyku  (19.02.17 23:39:13) 
Ab üyesi olmasa da serbest dolaşıma dahiller. Ben almanya vizesiyle isveç norveç vs gezdim. zaten başvuru esnasında schengen formu dolduracaksınız.


  • savata  (19.02.17 23:40:05) 
başvuru sırasında diğer ülkeleri belirtmeyi unutmayın, tek girişlik verir dingiller patlarsınız aman diyeyim.


  • liriamer  (20.02.17 02:20:26) 
4 gün önce norveç vizesi aldım. ancak özel bir durum var, eğer istanbul'dan başvurcaksanız vizeye, norveç'in istanbul'da elçiliği bulunmadığından dolayı orange vize aracılığıyla macaristan konsolosluğuna başvuruyorsunuz. (norveç'in macaristan ile anlaşması var) ve size macaristan schengen vizesi veriyorlar, onunla da dilediğiniz schengen ülkelerine gidebilirsiniz zaten.


  • makarnavodka  (20.02.17 09:20:31) 
tek girişli olsa da sorun olmaz. sonuçta schengen'den çıkmıyorsun. duration of stay kısmı önemli.


  • cekilmis gayfe  (20.02.17 10:21:26) 
@liriamer

tek girişten kasıt, o vizeyle giriş yapmış olduğun schengen alanından bir kez çıkarsan bir kez daha giremezsin demektir. yani schengen alanından çıkmadan gidebildiğin kadar ülkeye "tek girişli vize" ile gidebilirsin.

bir de multiple var.. onda oldu da schengen alanından çıkman gerekiyor ya da diyelim ki bir tur ayarladınız, bu tur içerisinde schengen üye olmayan ülkeler de var, bu sefer bu vizeye başvuruyorsun. schengen alanına ilk girdiniz, sonra çıkış yapıp başka bir ülkeye geçtiniz.. bilahare tekrar schengen alanına döndünüz, doğal olarak pasaport kontrolüne tabi oalcaksınız. bu çok girişli vize işte tam burada işe yarıyor.
  • savata  (20.02.17 14:00:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.