[]

Bu senaryo mantıklı mı?

Yazın çok fena nezle/grip bi şey olmuş biri düşünün. Bir gün bir dükkana girerken yer ayağının altından kayıyor gibi oluyor, başı dönüyor, oturuyor. Bir iki ay sonra bir gün kahvaltı yaparken başına tuhaf bir şey oluyor ve o anlamadığı şeyden korkup yakındaki arkadaşına gidiyor. (Not: Bir önceki gün ıslak saçla sokağa çıkılmış) Orada o korkuyla ve bir gün önce aldığı alkolün yarattığı dehidrasyonla hayatında ilk kez panik atak geçiriyor. Sonraki günlerde baş dönmesi, yerin kayması gibi şeyler sık tekrarlanıyor. Bir iki gün sonra hızlı hızlı admlarla bakkala gidiyor aynı kişi ve o bakkaldan dönemiyor baş dönmesi yüzünden. E yine korku oluyor tabii. Acile gidiliyor, kalp çarpıntısı dışında ciddi bir durum yok.

Berbat ve korku dolu birkaç aydan sonra bu durumlar olunca doğrudan psikiyatrist yolu tutuluyor, anksiyete bozukluğu teşhisi koyuluyor. İlaçlar milaçlar derken o baş dönmesi hiç geçmiyor beş ay boyunca. Birçok günlük faaliyeti de iptal ediyor bu durum. Kişi sonradan fark ediyor ki aslında her şeyin başlangıcı fizyolojik ve gerçekten olan o baş dönmesi. John Nash misali aydınlanıyor bir anda, hiç değişmiyor çünkü durumu.

Diyor ki;

Durum sadece fizyolojikti aslında ama çok korktuğu için psikolojiye de yansıdı ve anksiyeteyi tetikledi. Yazın geçirdiği o dehşetengiz hastalıktan sonra muhtemelen iç kulakta ya da herhangi bir kulak bölümünde neyse artık, bir sorun oldu ve baş dönmelerine o sebep oluyor. Tahmin edilip tedavi edilmediği için de devam ediyor baş dönmeleri. Kulakta bitmek tükenmek bilmeyen çınlama ve basınç da var çünkü. Muhtemelen sinüzit de var kişide.

Elimizdeki veriler bunlar, bu kişinin dediği senaryo mantıklı mı?

(Dipnot: Bu hikayedeki mal benim)

Ek: Şu linki de vereyim durumun daha iyi anlaşılması açısından;

www.eksiduyuru.com

 
Öncelikle geçmiş olsun. Kbb gördü mü? Kulaktaki krisyallar oynayınca aşırı baş dönmesi oluyor. Vertigo hastalığı. Bi yakınımın başına geldi. Feci bir şey. Merdiven inip çıkaken ya da pencereden balkondan bakarken çok dikkat etmek gerekiyor. Başlarda ona da psikolojik dendi. Kbb ilaçlatından sonra düzeldi kadın.


  • nick konusunda kararsizim  (19.02.17 22:48:49) 
Yok, henüz görmedi. İhtimal vermeyince üzerinde durmadım çok ama görecek. Şimdi kendi senaryomun ne kadar gerçeğe uygun olduğu konusunda bir ön araştırma yapıyorum :)


  • devilred  (19.02.17 22:52:45) 
öncelikle dr.house bunu beğendi.

bu şekilde anlatınca en mantıklı çözüm kbb ilgili bir sorun geliyor. senaryo beni tatmin etti. filmde görsem vay salak derdim, kusuruma bakma.
  • belkider  (19.02.17 23:01:05) 
Vertigo olmuşsun psikiyatristin kurbanı olmuşsun.


  • a r a m i s  (20.02.17 05:43:22) 
Öncelikle açılın bunların hepsi bende var. İlk geçirdiğim rahatsızlık anksiyeteydi; ilaçtı, psikiyatriydi, psikologdu bir şekilde yendiğime inanıyorum. bu konuyu çok da açıp konuşmak iyi hissettirmiyor. Korkuyla yaşadığınız çarpıntılar vs gerçekten anksiyete olabilir.

Ama vertigom da var. İlki geçen seneydi sanırım; nasıl olduğunu hatırlamıyorum ama 2 hafta önce grip olduğum için vertigom da tetiklendi maalesef. Döne döne geziyorum. Enfeksiyon kaynaklı tekrarlanıyormuş bu lanet. Anladığım kadarıyla sizinki daha hafif geçiyor, ben kafamı kaldıramadığım için serumla düzeldim.

Önce bir kbb'ye görünün, kendisine anksiyete konusunu da anlatın. Gerekirse başka bir psikiyatriste de görünün derim ben.
  • rabbititus  (20.02.17 10:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.