[]

Papa ile Halife arasındaki fark nedir?

Ben hep papaz=imam, papa=halife diye düşünürdüm ama arkadaşım halife asla papa ile aynı değildir, halife tüm müslümanları bir arada tutan dini bir otoritedir, papa ise; üstü açık bir arabada yoldan geçenleri selamlayan üniformalı yaşlı birisidir ve haşa halife ile aynı şey değildir gibisinden bişiler söyledi...bana saçmaladı gibi geli.

tam olarak halife ile papa arasındaki fark nedir?


 
hiç bi fark yok, arkadaşın tam bir keko kendi çapında papayı küçümsemiş


  • masa penisi  (19.02.17 15:50:28 ~ 15:50:33) 
Arkadaşın saçmalamış cehalet akmış
Fark çok fazla yok özünde benzer

  • basond  (19.02.17 15:59:35) 
ne halifelik müslümanlıkta yer alır ne de papalık hristiyanlıkta.
bunlar dinlerin gucunu kullanarak insanları dizginlemek için kullanılan ünvanlardır.
düşünsenize bir yaratıcıya inanıyorsunuz o yaratıcı size zamanın bir diliminde lider gönderiyor. sonra o lider ölünce siz aranızdan birini seçip dini liderliği sürdürüyorsunuz. bu buyuk bir saçmalık. o yaratıcıya inanıyorsan, onun gönderdiği lidere de inanıyorsan o iş orada biter.
  • sos fistik olsun mu  (19.02.17 16:50:19) 
"haşa halife"
Puhahahaha.
"afedersin dalay lama"
Zuhaha.. Arkadaşın mal.
İki makam da siyasi. Birbirlerinden tek farkları birinin tam gaz gericilik yaymaya devam etmesi ve öbürünün neslinin tükenmesi.
  • kargn  (19.02.17 19:48:46) 
@sos fistik olsun mu
islam da halifelik vardir. 4 halifeyi duymaman imkansız. osmanli tarihi okuduysan yavuz sultan selimle birlikte halifeligin osmanlilara gectigini bilmen gerek. buradan siyaseti de etkiledigini anlaman gerek.
halifelik yoktu ise 3 mart 1924 te meclis olmayan bir sey icin mi kanun çıkardı ?
  • 1adam  (19.02.17 19:52:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.