[]

Sony a6000 pil sorunu?

Merhaba,

Sony A6000 fotoğraf makinem henüz iki tam şarj olmuş olmasına rağmen pil şarjı çok hızlı bitiyor, neredeyse her fotoğrafta yüzde 1 düşüyor, pil ömrünün kısa olduğunu biliyordum, ama bu kadarı da normal mi? Ve bugün sabah -10 derece gibi bir havada çıktım fotoğraf çekmeye, çıkarken yüzde 70 iken şarj, dışarı çıkış da açar açmaz yüzde 55'e düştü. Soğuk havada her pilin kaderi midir bu, yoksa bu da normal mi? Canım baya sıkıldı, yedek pil alsam bile yanıma, yine de yetmeyecek tüm gün gezdiğimde gibi bir havası var. Açıklamalarında 480 fotoğraflık pil ömrü yazıyor idi... Fotografium'a bununla ilgili bildirimde bulunmadan önce bir sorayım dedim normal mi değil mi diye...


 
Soguktan degil o. Proximity sensor yuzunden oluyor. Finder monitor ayarini auto dan off a cekin duzelir


  • pinman  (19.02.17 13:30:25) 
WiFi şarjı çok çabuk bitiriyor. Eğer açıksa onu da kapat. NFC de kapatılabilir ama o çok şarj yemiyor diye biliyorum.


  • la rana  (19.02.17 13:35:35) 
Bende de var ama boyle hizli gitmiyor sarji. Ucak moduna alip dene istersen bir de. Telefona filan atarken acarsin geri onu.


  • solenkol  (19.02.17 14:00:51) 
peki cidden batarya mı bitiyor yoksa gösterge mi öyle? Yani 100 fotoğraf çekip baksaydınız mesela, %0 olarak çekime devam edebiliyor muydunuz? Gösterge de sapıtmış olabilir soğuk havada, batarya soğuktan verimli çalışamıyor da olabilir hatta zarar görmüş de olabilir.

Bi okumak lazım çalışma aralığı ne bu makinelerin-bataryaların. Bende a7s II var, büyük ihtimalle aynı bataryadır, fotoğrafta bundan iyi gidiyor kesinlikle ama soğuk havaya pek çıkarmadım.

Weatherproof olmayan kameralarda 0'ın altı pek tavsiye edilmez ama mesela Canon'un basit 550-600D'lerini eksi derecelerde hatta üstüne yağmur-kar gelerek kullandığımda sıkıntı olmamıştı. Sony'ler bu konuda biraz daha hassas galiba.
  • rodriguez2  (19.02.17 14:08:40) 
Uçak moduna al, ekran parlaklığını azalt veya ekranı komple kapat, sadece vizör aktif olsun.


  • razvan rat  (19.02.17 14:21:13) 
Bir şeylerden kısarak pil ömrünü uzatma işi değil bu. Pilde sorun var diye tahmin ediyorum. Garantiye verin.


  • empty man  (19.02.17 15:38:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.