[]

ingilizce geliştirme

iyi bir ingilizce eğitim veren üniversitede okuyorum. okuduğunu anlamada falan fazla sıkıntı çekmiyorum fakat kelime darcığımın az olduğunu farkettim. bu yaz da ABD'ye gideceğim. ingilizcemi bu dönem geliştirmek istiyorum özellikle kelime olarak. gramerde sıkıntım yok.
neler yapmalıyım sizce bu aşamada ?



 
aynı sıkıntı bende de var. sevdiğim bi kitabı ingilizce okuyorum. bilmediğim her kelimeyi memrise'da kaydediyorum.


  • pide  (19.02.17 00:33:15) 
Çokça kitap okumayı ve yoğun aksanı olmayan film/dizi/çizgi film/anime izlemeyi tavsiye edebilirim. dizi izleyerek (altyazısız izlemeniz gerekiyor, aksi takdirde bir faydası olmuyor) İngilizce'nin ne kadar geliştiğini görmek şaşırtıcı oluyor.


  • xycf7  (19.02.17 01:49:05) 
listening çalışması yaparken anlamını bilmediğin her kelimeyi öğrenmek. özellikle ingilizce-ingilizce çeviri şeklinde öğrenmeye çalışmak. çünkü direkt türkçe karşılığı her durumda kullanılmıyor olabilir.

ben listening çalışması yaparken bilmediğim kelime çıkınca bunu yapıyorum, daha sonra yazıyorum not defterime. günde 1 kez de baştan sona okuyorum kelimeleri. yalnız 1 günde 10 kelimeyi geçmemek sağlıklı olur.
  • pilavmaker  (19.02.17 01:56:48 ~ 01:57:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.