[]

Referandumdan sonrası için düşünceleriniz ?.

Nedir ?.
(Türkiye'nin bürüneceği siyasal ve sosyal durum için)



 
Hayır çıkar. Herkes yetkilerine döner. Daha çok temenni gibi oldu ama olsun.


  • hayde bre  (18.02.17 23:25:40) 
bence evet çıkacak kıl payı ile de olsa.
değişecek bir şey olacağını da sanmıyorum.

  • m e b  (18.02.17 23:34:03) 
ben ne çıkarsa çıksın, bölüm diplomasını alacak kadar katlanacağım bu ülkeye, en kısa sürede en garanti nasıl uzaklaşabilirim diye bakmaya başlıcam yazdan itibaren. bakalım kısmet.


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (18.02.17 23:37:59) 
oylama sonrası için çok fazla baskı, sansür, işsizlik, yolsuzluk, adam kayırma ve adaletsizlik görüyorum. "hayır" çıkma olasılığı pek görmüyorum maalesef. bu ülkeye demokrasi fazla geliyor.

"evet" diyerek dinini imanını oyladıklarını sanan bir millet, daha kötüsü ne için evet ya da hayır dediğini bilmeyen bir millet söz konusu. aynı şekilde ne için hayır dediğini bilmeyen insanlara da kızgınım.
  • olkol  (18.02.17 23:54:18) 
ben evet çıkacağını düşünüyorum hem de açık 65-35 gibi bir oranla. Hayır diyenler pkk'lı, fetö'cü gibi söylemler çok işlerine yarıyor. Ancak her iki durumda da ülkemizi iyi günler beklemiyor. Evet çıkarsa baskı daha da artacak. Hayır çıkarsa muhalifler rte'nin anayasal sınırlarına çekilmesini isteyecek o da inat edip çekilmeyecek ve toplu gösteriler derken çarşı karışacak.


  • scheisskopf  (18.02.17 23:54:27) 
ya @scheisskopf neye göre veriyorsun bu oranı allah aşkına? akp'yi akp'den daha çok destekleyen orc ve mak gibi firmalar bile 59-60 evet veriyor. ki bunlar her seçimde akp'yi %7-8 fazla göstermeleriyle ünlüler. böyle önemli bir seçimde %10 eklememesi için hiçbir sebep yok. buna rağmen mak %59 demiş mesela. sen gelip burada %65 diyorsun.

bütün ciddi araştırmalar başa baş olduğunu söylüyor durumun. kendin umutsuz olabilirsin ama başkalarına umutsuzluk verme hakkın yok.
  • pilavmaker  (19.02.17 02:27:04) 
@pilavmaker, 51 puan sadece rte'nin kendi oyu var (cb seçiminde aldığı oy oranı) buna ekle mhp'den gelecek en az %10 etti %61. Bir de dediğim gibi kendilerini pkk ile fetö ile aynı safta göstermek istemeyen saadet partilidir, ne bileyim demokrat partilidir, bağımsız türkiye partilidir (haydar baş) bütün sağ partiler vesselam rahat 65'e ulaşır. Bakmayın saadet partisi başkanının hayır dediğine saadet partisi silme evet diyecek.

Artık yasa falan işlemiyor. Savcılar bile resmen tehdit ediyor hayır diyen pkk'lıdır diye. Ben seve seve yanılmayı kabul ederim ama gerçekçi olmak gerek. Hiçbir sağ seçmen hayır demeyecek küçük bir kısım mhp'li hariç.
  • scheisskopf  (19.02.17 02:44:38 ~ 02:46:29) 
akp 7 haziranda seçimi kaybettiğinde noldu arkadaşlar?

cumhurbaşkanı kılıçdaroğlu'na vermek zorunda olduğu "hükümet kurma yetkisi"ni verdi mi? (ilk önce akpye vermesi gerekiyordu verdi ve kuramadılar. sıra chpdeydi)

hayır çıkarsa nolacak sanıyorsunuz? tanıyacaklar mı?

erken seçim yaparlar.
mhp hdp baraj altı kalır. 2-3 bomba patlar, 400 milletvekili ile "referandumu tanımadan" yasayı geçirirler.

bir şey değişmez.
akp, seçimle indirilecek dönemi geçti malesef.
  • tchuck  (19.02.17 02:48:35) 
@scheisskopf bugüne kadar tanıdığım mhp'lilerden 2 tane orta yaşlı berber, 1 tane emekli olmaya yakın öğretmen, 2 tane tesisat ustası(orta yaşlı-yaşlı), 1 tane genç mühendis, 1 tane yaşlı işçi emeklisi olmak üzere hepsi hayır diyor. ben 1 tane evet diyen mhp'li ile karşılaşmadım. emin ol rte cephesi senin kadar garanti görse bu süreç bayram havasında geçerdi. sizlerin bu halini gördükçe şaşırmaktan kendimi alamıyorum.


  • pilavmaker  (19.02.17 15:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.