[]

eğitimcilerin kadro sahibi olunca ideallerini kaybetmesi

buna tabiki üniversiteler de dahil.

gelin çevrenize bir bakalım. çok çok eksantrik bir çevreniz yok ise illaha ki bir öğretmen/öğretmen adayı(öğrenci)/ öğretim üyesi/ öğretim görevlisi arkadaşınız, akrabanız vardır.

okurken bunların hep bir idealleri oluyor eğitim üzerine. ''ben mi? öğretmen olayım şöyle şöyle yapacağım'', ''öğretmen olayım şöyle böyle yapacağım'', yok şunu yapacağım, yok bunu yapacağım vs. vs. ne demek istediğimi anladınız az buz.

ideallerini gerçekleştirenler yok mu, tabiki var. direkt aklıma gelen birisi i.hizliresim.com

öğrenciliğinde hocalarıyla yaşadığı sıkıntıları, öğretim görevlisi olunca yapmaz diyorsun kralını yapıyor.

öğretmenlik okurken öğrencileri üzerinde hayalleri olan genç, öğretmen olunca şu saat 5 olsa da gitsek moduna bağlıyor.

neler oluyor biz(ler)e?

 
idareciler tarafından o ideallerden vazgeçiriliyor. bir de veli tarafı var tabi bu işin. bunun üstüne yalakalar sizin yaptığınız işten çok daha prim yapınca yıllar geçtikçe usanıyor insan.


  • dedim ben sana  (18.02.17 23:19:42) 
birçoğu ideallerinin degil, cok yorulmadan kazanacagi maaşının ve iş garantisinin pesinde.

bir kismi, ideallerinin ve isteklerinin türkiye gercekleri ile örtüsmedigini ögreniyor ve ortama uymak zorunda kaliyor.

ögretmenligin kutsal bir meslek oldugu bir yalan dolan. ama tıptan ve mühendislikten daha cok insan hayatinin kaybolmasina sebep oldugu icin ciddiyetle ele alınması gereken bir iş.
  • thewizardofearthsea  (18.02.17 23:25:05) 
Akademisyenler için konuşacağım. Akademisyenlerin genel olarak çalışma koşulları özel sektöre göre rahat. Maaşları yüksek. Kendisine uygun olmadığı halde sağladığı refah sayesinde bu işe yönelenler öğrenciyle uygun kontağı kuramıyorlar. Ya da çok zor koşullar altında 32-33 yaşında doğru düzgün haklara ve maaşa kavuşanlarda ise motivasyon düşüklüğü oluyor.

Eğitim hayatım boyunca çok iyi hocalardan ders aldım. Bu hocalardan öğrenciler kalsa bile hocaya dil uzatamıyordu. Kalsan bile suçu kendinde arıyordun. Dersinden geçen geçmeyen herkesin sempatisini kazanıyorlardı. İç huzuru yüksek, gönülden işine bağlı hocalar farkını her zaman belli ediyor. Sıkıntılar yaşamayan insan yok. Bu sıkıntılarını iş yaşamına taşımayan ve bu işi istediği için, kendine uygun olduğunu bildiği için yapan insanlara saygım büyük.
  • hayde bre  (18.02.17 23:40:29 ~ 23:40:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.