[]

Yaşlanınca Size Kim Bakacak ?

Sb: Yaşlanınca size kim bakacak ?

Naçizane düşüncelerim: Evliler için cevap belli, eşi ve çocukları bakacak, torunu torbasıyla bir arada vakit geçirecek. Peki evlenmeyi düşünmeyenler ya da evliliği çok istediği halde evlenemeyenler? İkini gruptanım ben ve huzurevi seçeneği var ama düşünmesi bile can yakıcı. Huzurevlerinde çalışan bakıcıların yaşlılara bakarken sert olduğunu duymuştum. Ve yaşlılar arasında kavga vs. tatsızlıklar da çıkabiliyormuş ve kast sistemi gibi birşey varmış, çocuksuz yaşlılar kimsesi görülüyomuş çocuklulara göre. Ama ailesiz kişiler için huzurevinden başka bir seçenek de yok gibi.


 
@brian inşallah. ama gençken bile hasta olduğumuzda ana babamıza muhtaç olduğumuz kadar kötü hale gelebiliyoruz. insan ister istemez düşünüyor şimdi böyleysem yaşlanınca halim ne olacak diye.


  • sucuklu yumurta  (18.02.17 20:17:50) 
Ak Parti başta oldugi müddetçe bakıcı veriyor.


  • partizan  (18.02.17 20:18:44) 
allah öyle bir duruma düşürmesin (yani huzurevi, bakımevi vb.) ama o zamana dek bir şekilde intihar etmiş olurum diye düşünüyorum. zaten ölmek, intihar etmek hiç aklımdan çıkmayan şeyler.


  • m e b  (18.02.17 20:19:52) 
@partizan işte o bakıcılar candan, içten severek bakmaz ki. mesela nasıl bakıcılar bebeklere işkence ediyor, dövüyor, e insan yaşlanınca bir nevi bebekliğine dönüyor. yine kötü muamele olur hele ki sözkonusu yaşlı kimsesiz bir zavallıysa.


  • sucuklu yumurta  (18.02.17 20:21:12) 
@meb amin, intihar hep benim de aklımda olan birşey ama dini nedenlerle yapamıyorum. Allah halimizi görür de en kısa zamanda hayırlı bir hayat arkadaşı verir umarım. Duadan başka çare yok maalesef.


  • sucuklu yumurta  (18.02.17 20:22:46) 
@cesario ama orta halli insanlar için sıkıntı olabilir bir durum, ömrü boyunca sahip olduğu tüm birikim gidebilir elinden bi hastalıkla sonuçta hazıra dağ dayanmaz.


  • sucuklu yumurta  (18.02.17 20:24:07) 
Huzur evi ya da bakıcı asla düşünmem, kimseye güvenmem. Millet anasına babasına bile neler ediyor.
Dinç olduğum müddetçe yaşayıp sonra intihar etmek var aklımda.

  • mutekebbir  (18.02.17 20:28:34) 
bilmiyorum. cevabını bilmediğim sorulardan beri.


  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (18.02.17 20:29:00) 
@mutekebbir intihar da ömrü sona erdirmek için korkunç gelmiyor mu kulağa? :( ara ara ben de intiharı hayal ediyorum dini nedenlerle yapamıyorum. ama düşününce korkunç. adam ailesiz mesela, yuvasız,ama başarılarla dolu bir hayat yaşamış, bilim yapmış örneğin, yaşlanınca da ailesizlikten kafasına sıkmış.. herkesin acıyıp "oh iyi ki böyle olmadım" diye ego tatmini yaptığı biri olunacak.


  • sucuklu yumurta  (18.02.17 20:31:36) 
Umarım o zamana kadar bir şekilde bu işlerle ilgili teknoloji ilerler hajum. Yoksa ben de sıçtım.


  • razvan rat  (18.02.17 20:37:45) 
@cureforlove en iyisi aslında yaşlanmadan hayat arkadaşını bulup aileni kurmak ama çok zor evlenmek en azından benim için. bazı insanlar 2. hatta 3.kez bile evlenirken bazıları için bunun imkansız derecede zor olması hayat adil deil dedirtiyor. çoğu insanın kolayca yaptığı şeyi ben beceremiyorum ve kara kara yaşlılığımı düşünüyorum.


  • sucuklu yumurta  (18.02.17 20:38:16) 
umarım bakıma muhtaç olmadan ölürüm. insan eti ağırdır derler şimdi bile hastalandığımda kimse bakmıyor herkes kendi derdinde komşu bi tas sıcak çorba bile getirmiyor. yaşlanıncasını hiç düşünmek istemiyorum o yüzden.


  • dedim ben sana  (18.02.17 20:42:03) 
@dedim ben sana aynen, ben de bunu kafaya taktım, gençken hasta olunca bile insana muhtaç oluyoruz yaşlılıkta hiç evlenmemiş, çocuk yapmamış olursak gelecek daha karanlık görünüyor.


  • sucuklu yumurta  (18.02.17 20:43:50) 
Ayni seyler her hasta oldugumda aklima dusuyor ve cok korkuyorum.
Cozum de bilmiyorum henuz.

  • kuehles blondes  (18.02.17 20:52:51) 
@kuehles çözüm yaşlanmadan hayırlı bir hayat arkadaşı bulup aile kurmak da, inşallah o şans bize de nasip olur.


  • sucuklu yumurta  (18.02.17 21:09:21) 
Bu başlık altında yazan herkes tanışıp kaynaşsın bence, birbirimizle evlenelim, bu sorun da çözülmüş olur :)


  • razvan rat  (18.02.17 21:10:59) 
Zengin kocadan olma zengin çocuklarım LOL


  • elorelia  (18.02.17 21:14:05) 
Evlenince hep öyle gideceğini nasıl düşünebiliyorsunuz, ilginç yav.

Boşanmayacağınızın garantisini nasıl verebiliyorsunuz? Hadi boşanmadınız diyelim, çocuk sahibi olacağınızın garantisini nasıl veriyorsunuz?

Evlenip eşinden boşanan/eşini kaybeden o kadar çok insan var ki. Çocuğu olup da çocuğunun hayrını görmeyen.. İbret alınacak çok hikaye var.

Evlilik ve çocuk.. Bunların geleceğe dair hiçbir garantisi yok maalesef.
  • mandalina kokusu  (18.02.17 21:16:08) 
@sucuklu yumurta; korkunç bir tarafı yok bence, ölüm sonuçta. Her şekilde olacak. Ben en sancısız şekilde atlatmak isterim, kafama sıkamam mesela ama hap gibi daha acısız bir son düşünmekteyim tabii ileride neler gelişir ne yöntemler bulunur bilemiyorum.
Geçen gün evdekilerle bu meseleyi konuşurken "kafana sıkamayacak kadar canın kıymetli ama intihar edeceksin hadi oradan" dediler, çok mantıklı geldi :):)
Ama o zamanın şartlarına göre bakınca ne yapabilirsin ki. Dediğin gibi başarılarla dolu bir hayatım olacağını düşünmüyorum kendi halinde bir insanım kendi halinde bir hayatım olur. Kimseninde de umurunda olacağını sanmam.
Sanatçı olsam üretebildiğim yere kadar gitmek isterdim böyle bir şey düşünmezdim şu an düşündüğümse bakkaldan ekmek alma işini bile halledemeyecek bir duruma geldiğimde ne yapacağım.
Kim alacak ekmeğimi? Faturamı kim yatıracak?
İşte bunlar için birine muhtaç hale geldiğimde benim için ömür bitti demektir.
  • mutekebbir  (18.02.17 23:23:15) 
3. Karım, ya da 12. Metresim. Kim bilebilir ki başına gelecekleri?


  • kargn  (18.02.17 23:55:45) 
Mandalina ve tcnserap+1
Eş ve çocuklar bugün olur, yarın kimin ne olacağı belirsiz. Eşi ölen var, çocuğun bırakıp gittiği durumlar var. Ayrıca ben çocuğuma yük olmak, onu hayattan soğutmak asla istemezdim. Hele bir de ömrün fazla uzamasına bağlı olarak artık bunama, alzheimer gibi sıkıntılar da sıklıkla yaşanıyor. Sorumluluk diye, günah diye, elalem yargılar diye, "zamanında bana baktı şimdi ben bakmalıyım" diye çocuğum bana bakacak, hayatı kararacak, ben de mutlu mu olacağım?
Belli bir yaştan sonra hala yaşayıp sürünüyorsak, sevdiklerimizi süründürmenin anlamı yok. Huzurevine versinler, istanbul dışı daha ucuz olur hatta, belki sıkıntı çekmeden parasını verebilirler.
Düşkünleşmeye başladığımda intihar etme veya beni öldürmelerini isteme mantıklı olabilirdi ama korkarım hem acı çekmekten hem de günaha girme/sokma riskinden.
  • Sulfoxaflor  (19.02.17 00:53:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.