[]

Araba kullanma korkusu

4 yıldır ehliyetim var. Ilk aldigim zamanlar korkum yoktu. Yanimda biri oldugu surece çıkıp kullanabiliyordum. Sonra bir anda fobi gibi bir şey oldu. Bir daha hiç araba kullanmadım. Sağ sol yön problemim var, sanirim onunla ilgili basit ama tehlikeli bir şey yaşamıştım.

Sonuç olarak cok istiyorum ama araba kullanmaktan inanılmaz korkuyorum. Mutlaka kaza yaparım gibi, asla bir şehir trafiginde kullamamam gibi geliyor. Nasil aşabilirim sizce ? Zamanla pratik yaparak mı yoksa ani bir cesaretle mi ? Imkanim var ama pratik yapmayi da reddediyorum su an küstüm gibi bir sey oldu.


 
pratik yaparak. bol bol pratik yaparak. bir an önce başlayarak.


  • rahip janick  (18.02.17 17:55:52) 
ehliyet almadan önce araba kullanmayı bilmiyordum aldıktan sonra direk trafiğe çıktım. yanımda kimse de yoktu. ama saçma sapan hareketler yapacağım diye çok kaza atlattım, biraz dikkatli olmak lazım. yanında biri olsun.


  • prince legolas  (18.02.17 18:06:12) 
@tolkien hayrani asıl sorun yön aslinda. araba kullanmam için onu halletmem şart. Ne gibi bir pratik yapilir bilmiyorum yani gelistiremiyorum yön duygumu.


  • aquarium  (18.02.17 18:10:20) 
Kendini bir an önce yollara atmalısın. Bende de vardı bol bol sürerek yendim.


  • komando kani var bende  (18.02.17 18:22:01) 
gece yollar boşken yanına birini alıp çık. başlarda ana yollardan kaçın, sonrakilerde kendine güvenin de gelince yavaştan çıkarsın. iyi kötü herkes kullanıyor bunu ya, sen mi kullanamayacaksın?

ha önce sağını solunu bir zahmet öğreniver pls. gerekirse kollarına dövme yaptır.
  • zgrydn  (18.02.17 18:23:13) 
İnternetten bi hoca bulmuştum ben. Ücret 100 lira, ders 2 saat sürüyor, demişti.
Sonra iki saat ders yaptık. Arabayı garajdan çıkarırken o da zorlandı en başta. Hep ezber sözleri kullandı. Durduk yerde direksiyonu tuttu, sürüşümü engelledi, ne yapıyorsunuz, dediğimde de "işte bak stresslisin" gibi laflar etti.
Ders sonunda "karşıda dersim var, oraya bırak beni" dedi. Bıraktım, e ben nasıl dmneceğim eve, dedim. Git işte, ne var dedi :))

Sonra da benden 200 lira aldı. Meğer saat başı 100 liraymış. Ben durumu anlamaya çalışırken de bi çemkirdi bana, kavga çıkarmak için hazırlandı resmen :) Ben çıkarıp verdim parayı, bir daha da aramadım hocayı. Ama motivasyon oldu, aynen sürüşe devam ettim. Bence sen de bir hoca tut, para bayıl, temel şeyleri öğren, sonra da niye buna güvendim deyip kendine güvenini artır :)
  • lovemyself  (18.02.17 18:27:20) 
Sağ sol karıştırmakla ilgili nasıl bir sorun yaşadın bilmiyorum. Bende karıştırıyorum. Ama araba kullanırken eğer biri sana yolu tarif etmiyorsa sağ sol kavramını ismen bilmen gerekmiyor. Hangi yöne döneceksen o yöne sinyal vereceksin, o yöne sapacaksın vs. Birisi tarif ederken sorun yaşarsın sadece. O nedenle de ilk zamanlar bildiğin yollardan git.


  • mysticriver  (18.02.17 18:33:31) 
akşam saat 10'dan 11'den sonra trafik tenha iken çıkıp bol bol pratik yap. korkulacak bir şey yok, 70 yaşındaki insanlar kullanabiliyorsa sen de kullanabilirsin :)


  • 1shot2shots  (18.02.17 20:56:06) 
18 ime girdim.ehliyetimi aldım. peder bey birkaç ay sonra kapıdan girdi araba aldık dedi ki ailede kimsenin ehliyeti yoktu.daha önce araba da kullanmamıştım kurs dışında. araba kapıya geldi. hadi bakalım işe arabayla gideceksin dedi. dedim oğlum patladın. yandın. anlık cesaretle atladım gittim. ev iş arası 10 km idi. inanır mısın bir kez kırdın mı kafayı gerisi öyle böyle gelmiyor. korkulacak bir şey yok. müzik aç bas gaza aşkım bas gaza:)


  • hemsta  (18.02.17 21:04:10) 
Ben buradakilerin aksine sağını solunu öğrenene kadar kullanmaman gerektiğini düşünüyorum. Hem senin hem karşıdakinin can güvenliği için. Bir süre ön koltukta otur, trafiği izle.


  • Lim5  (18.02.17 21:14:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.