[]

Sürekli geç kalanlara benden bir soru

Merhaba,
Şu hayatta en sevmediğim şeylerden bir tanesi randevularıma geç kalmaktır. Bunu bir türlü aşamadım. Mutlaka geç geleceğini bildiğim arkadaşlarımla buluşacakken de tam saatinde giderim, yine gec gelecegini bilemem sonucta.

Ama hiç değişiklik olmuyor. Yine yarım saat oldu bekliyorum. Sinirlenmektense belki burada da hep geç kalan birileri vardır diye sorayım dedim.

Geç kaldığınızda rahatsızlık duyuyor musunuz, yoksa farketmiyor musunuz? Ya da amaan beklesinler mi diyorsunuz,
Ya da dikkat ediyorsunuz da yine de gec mi kalıyorsunuz? Nedir bu durumun nedeni sizce?

 
Arkadaşlarım için "beklesin o. çocuğu beş dakka" diyorum. Arkadaşım olmayanları bekletmem.


  • alperz  (18.02.17 17:12:49) 
Hastane iş ya da bunlar gibi şeyler olursa geç kalmam ama arkadaşlarımla falan buluşacaksam muhakkak geç kalırım, erken gidip beklemeyi sevmiyorum ben de.


  • angelus  (18.02.17 17:20:47) 
Kimseyi geç hazırlandığım, evden geç çıktığım veya gelirken bir yere uğradığım için bekletmem. Sadece otobüsün saatinde gelmemesi ve trafik sebebiyle geç kalırım. Mahçup olup özrümü dilerim, kimsenin bir başkasını keyfi bekletmeye hakkı yok.


  • pike  (18.02.17 17:25:20) 
Çok çok ekstra bir durum olmuştur geç kaldıysam.
Ben her zaman erken orada olacak şekilde hareket ederim. Bekletmeyeyim de ben bir şekilde oyalanırım derim.
Bu yüzden de beklemeye tahammül edemem ve içimde de tutmam söylerim rahatsızlığımı.
Beklemeye olmadığı gibi bekletmeye de tahammülüm yok. Geç kalıyorsam kendimi çok huzursuz hissederim.

Amcamı bilirim ben mesela daha evden çıkmadan "taksideyim canım 10 dakikaya orada olurum" der adam, sinir olurum, her aranmasında bir şey uydurur, öyle rahat ki. Bekletir buluşacağı kişiyi hiç umursamaz.
  • mutekebbir  (18.02.17 17:26:47) 
Ben de hep bekletilirin. Bir saat bekledigim de olmustur kendim asla bekletmem.


  • geçerkenugradım  (18.02.17 17:30:48) 
Bu konuda aşırı hassasım. Belli bir yaşa gelip de surekli olarak bulusmadan once hazırlanma, yol süresi gibi seyleri hesaplamadan aciz olan insanlara hiç tahammulum yok hakaret edesim var hatta. Tabi bu soruya cevap degil. Ara sıra degil de gec kalmayi gercekten huy edinmiş insanlar bundan zerre rahatsiz olmuyor. hatta bir cesit hastalik gibi çoğu farkinda bile degil onu biliyorum. Farkında olsa bile bu davranisini degistirebilen, çabalayan gormedim.


  • aquarium  (18.02.17 17:38:53 ~ 17:40:00) 
arkadaşlarımsa: zaten bunlar geç kalır diyerek ben de geç gidiyorum. 5 te karar verdiğimiz buluşmaya herkes 5:15-5:30 arası geliyor.

sevgilimse: hiç gecikmem hatta önceden giderim.

diğer kişiler de aynı. bir de benim kaç dakikada orada olurum temalı tahminlerim çok gerçekçi çıkıyor. çok az bir yanılma payım var. o yüzden problem olmuyor. (otobüs yerine metro-metrobüs kullandığım için)
  • bohr atom modeli  (18.02.17 17:43:50 ~ 17:44:07) 
İnsanları çok önemseyince veya sorumluluk duygusu yüksek olunca genelde normal saatinde gidip bekleyen oluyorsunuz. Benim 2 buçuk saat rekorum var bekleme konusunda. Gelmeyen arkadaş arayıp haber vermez bile. Genelde bunları yapanlar samimi arkadaşlardır. Beklesin pezo nolucak diyor adam. Bunun için küsülmez sonuçta.
Kendiniz gibi düşünceli insanlardan bir arkadaş grubu kuramayacağınıza göre böyle devam edecek. Çözüm yok.

  • amusan  (18.02.17 17:45:41) 
her yere aman geç kalmıyım diye koşa koşa gidiyorum ve bekleyen taraf ben oluyorum malesef. bi kaç kere hadi beş dk geç çıkıyım dedim yine bekleyen ben oldum:)


  • muslugubozukhayrat  (18.02.17 18:05:31) 
hep 15dk önce orada olurum.


  • prince legolas  (18.02.17 18:07:12) 
sürekli geç kalmam ama gecikirsem bunun sebebi sürekli değişen trafik yoğunluğu olur.


  • zgrydn  (18.02.17 18:16:37) 
Amusan ve aquarium a katılıyorum.

Ayrıca yakın arkadaşlar olunca vay hallerine :) sıçıyorum ağızlarana haha :))

geç kalmam istisnadır. kesin kaza, trafik vs vardır.

zamanla bunu takmamaya öğreneceğim. inanıyorum.
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (18.02.17 20:39:34) 
hiç sevmem. gecikirsem acayip sinir olurum


  • faik abi  (19.02.17 00:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.