[]

Batak nasil oynanir ?

Batak ve King benzermi ? Bu oyunlar nasil oynanir bi türlü ögrenemedim.




 
King bambaşka.
Ama batak kolay. Koz maça olarak otomatik seçiliyor. Koz ve alacağını düşündüğünüz kağıtlara göre el söylüyorsunuz. Dağıtıcıdan sonra gelen en düşük 4 söyler ve hiç kimse artırmazsa 4 ile açılır oyun.

King biliyorsanız koz oyununun aynısı aslında.

Not: bazı yerlerde ihale oyununa da batak deniyor. Bunda da koz otomatik maça olmuyor ve en yüksek sayıyı söyleyen kendi kozunu belirliyor.
  • isott  (18.02.17 02:44:36) 
batağın birkaç çeşiti var. isott'un dediği gibi koz maça ve ihale genellikle oynanılan türleri. aynı zamanda eşli de oynanabiliyor. bunlar hep 4 kişilik oynanır. bir de gömmeli ve 3-5-8 var. 3 kişilik oynanıyor onlar da

bu arada ihalede 4 kişi de pas geçerse oyun dağıtıcının sağındaki kişiye 4'ten kalır. bu durum dışında koz söylemek için en düşük 5 denilmesi gerekiyor.
  • isimsiz uye  (18.02.17 03:12:23) 
bir de akıllı telefon kullanıyorsan batak uygulamalarından birini indir. mantığı tamamen bir önceki kartı yükseltmen üzerine kurulu. kısa sürede kavrarsın ama pratik gerek başlarda


  • isimsiz uye  (18.02.17 03:20:43) 
Eğer koz söyleyeceksen oyuna batarına diyerek gir.

Her koz attığında benden bu kadar diyerek üzül. (Elinde var ya da yok, fark etmez)

Özellikle batıracak bir elin varsa "ben bu el batardayım" de.

Puanı yüksek olana karşı düşükler olarak koalisyon kurun mutlaka.

Başlarda koz sayarak oyna sonra diğer kartlara dikkat edersin. Oyunda ne kadar koz varsa bilip ona göre oyun tutarsın. Sonra diğer kartların ne kadar döndüğünü ve hangi kartların düştüğünü bilerek oynamaya başlarsın.

Koz söyleyen genelde elinde en az olan kartla başlar, hani kupa başlarsa o kupa ya bir el ya da iki el döner sonra kupaya çakmaya başlar.

Yan koz olayı var bir de elimdeki en güçlü/çok olanları koz yaptıktan sonra ondan sonra çok olan kartı başta bir iki kere döndürüp adamlardan düşürdükten sonra koz çekip, kozları da bitirdikten sonra yan kozuna iş yaptırabilirsin.

Mini çakallıklar var:

Elinde 10 ve kız varsa, kıza iş yaptırmak için 10'u düşerek papaz ve as'ı düşürmeye çalışabilirsin.(tehlikelidir ama)

Eline ve ortama bakıp oyuna girmeyeceksen bile ihaleyi arttırabilirsin ama burada arkadaşlarını tanıman lazım, benimkiler oscarlık oyunculukla insanları buna itip oyuna girmezler.


Biraz karışık oldu ama oyunu olayı bu.
  • Apocalypse  (18.02.17 10:19:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.