[]

Istanbul'un kalabalık yerlerine gidiyor musunuz?

Bütün kişi ev ve çevresinde gecirdik, zorunlu olmadıkça kalabalık herhangi bir yere de gitmedim. Şimdi yavaş yavaş bahar geliyor, Kadıköy'e, moda'ya gidip yürümek emirgan'da hava almak, Beşiktaş'ta bir şeyler içmek istiyorum (eskiden taksim'de amacsizca yurumeyi de severdik, son durumu ortada) ama korkuyorum da. Bu hafta sonu mesela; hava güzel olacak, ev çevresinde kalmak istemiyorum 'gidelim canım ne olacak'diyorum iki dakika sonra Beşiktaş'ta bombalı saldırida taksiyle ordan geçerken ölenler geliyor aklıma, vazgeçiyorum.

Siz ne yapıyorsunuz? Rutininizi bozmadan gezmeye, eğlenmeye devam ediyor musunuz? Yoksa bizim gibı misiniz? Böyle yapmakta hata mı ediyorum? Bir bölgeye tıkılıp kalmışım gibi hissetmeye başladım iyice. En son kasım ayında arkadaşımın nişanı için beylerbeyi'ne gitmiştik, o kadar.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
ben istanbula bile gelmiyorum o derece korkuyorum:(


  • sta  (17.02.17 14:07:27) 
Rutinimi bozmadan gezmeye ve eğlenmeye devam ediyorum.
Diğer türlü yaşamam mümkün değil.
He öyle sürekli gezen tozan biri değilim yanlış anlaşılmasın, sadece "aman bir şey olur" diye çıkmamazlık etmem asla.

Bu olayların en sık yaşandığı dönemlerde bile gideceğim yere giderdim ben.
Ne yapalım yani eve mi kapanalım.
Hem nereden ne çıkacağı belli mi olur.

Çok alakasız bir zamanda çok alakasız bir yerde de olabilir bir kaza.
Böyle düşünerek yaşamayın derim ben.
  • mutekebbir  (17.02.17 14:08:26) 
rutinimi bozmadan gezmeye, eğlenmeye devam edemiyorum. en son aklıma gelenler, taksim'deki fatma turgut konserine bilet almış olmama rağmen gidemedim, taksim'e hiçbir şekilde gitmiyorum, beşiktaş, kadıköy gibi yaya trafiğinin fazla olduğu yerleri tercih etmiyorum. bunlar yerine emirgan'a gidiyorum arabayla, moda yerine pendik sahile gidiyorum mesela. pegasus kampanya yaptı, normalde gaziantep'e kesin bilet alırdım her sene, şimdi 2 kez düşünüyorum, henüz cesaret edip de alamadım... ben bomba patlatacak olsam nerede patlatırım diye düşünüyorum galiba, o yüzden beylerbeyini falan sıkıntı etmiyorum gidiyorum, evden çıkmayacak kadar kısıtlamıyorum kendimi.


  • someonewalksalone  (17.02.17 14:08:35) 
Ben 1 aydır İstanbul'da değilim ama aylardır gideceğim yerlere gitmemezlik yapmadım hiç bomba patlar korkusuyla. Zaten sürekli gezip tozan bir insan değilim ama gideceğim her yere de gittim "bir şey olur mu" diye düşünmeden.

Kaçsan da ne zaman ne olacağı belli olmuyor ki. Benim İstanbul'da hayatım nerdeyse hep Kadıköy'de geçiyordu. Okulum ordaydı, şimdi işim orda. Bu tür olayların yaşanabileceği yerlerden biri Kadıköy. Ama sürekli kendimi kısıtlayamam ki. Zaten orda olmak zorundayım çoğu zaman. Sürekli böyle bir yerde olmam gerekirken Taksim'den, Beşiktaş'tan kaçmak falan da çok mantıklı gelmiyor kendi adıma. "Zaten yaşadığım yerde markete giderken bile başıma gelebilir" diye düşünüp gideceğim her yere gidiyorum yine.
  • ms brownstone  (17.02.17 14:25:25) 
aynen devam


  • basond  (17.02.17 14:29:09) 
Referandum öncesi hiçbir yere gitmem.

2016 başında taksimde patlayan ilk bombalardan sonra kestim merkezi yerlere mecbur kalmadıkça gitmeyi. O da 1-2 kezdir.
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (17.02.17 14:32:04) 
Korkmuyorum değil, ama korkarak hayat geçmez. Aynen devam.


  • peggy  (17.02.17 14:32:18) 
Hava güzelse çıkıyoruz, Taksim gibi göt göte dolaşılan yerlere gitmiyoruz ama Kadıköy yapıyoruz mesela. Daha sakin mekanları tercih ediyoruz; ama bu korkudan ziyade bizim kendi mekan tercihimiz.

Maç filan olursa asla yakınına yanaşmam, orası kesin.
  • kaymaktutmayansicaksut  (17.02.17 14:35:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.