[]

vize başvurusu-stajyer avukatlık

Benelux ülkelerini içeren plan yapıldı, interrail bileti, uçak ve konaklama dahi ödendi/rezervasyonu yapıldı.
4 kişinin dördü de daha önce avrupa'ya gitmiş

bu dörtlünün 3 tanesi avukatlık stajı yapmakta. işsiz, baba parasıyla gidiyor diye mi başvursunlar yoksa barodan belge alıp staj yapmaktadır diye yazıyla mı başvursunlar? schengen alamamaktan çekiniyoruz.

her türlü vize başvuru/schengen alma tüyosu için şimdiden ayrıca teşekkürler

ek: eskiden yeşil pasaportlu, bundan sonra normal pasaportlu olarak bu ayrımın ne kadar kötü olduğunun farkına vardım. allah kimseye vize işlemleriyle dert vermesin. hevesle ve parayla rezillik.

 
Para konusunu aile sponsoruyla gidiyormuş gibi halledecekler. Barodan sadece stajinin devam ettigine dair bir belge alacaklar. Hani işsiz gibi de gorunmemek adına. Sadece staj yazisiyla basvuramazlar maddi garanti isteyecekler. Bana bu şekilde aciklanmisti stajyerken.


  • aquarium  (17.02.17 12:03:10) 
benim bildigim sadece ogrenciysen baba parasiyla gidebiliyorsun noter onayli "su su tarihte x pasaport numarali oglum/kizim y nin z cumhuriyetinde giderlerini karsilayacagim" kagitla. issizse vize riskli, staj derdim ben.


  • eksimtrak  (17.02.17 12:05:43) 
Stajin hangi asamasindalar? Stajin kesintisiz yapilmasi gerekiyor, Mahkeme stajinda ise isler daha komplike hale geliyor, barodan yazi almak -vize icin oldugunu soyleyerek- sorun olabilir, stajlari uzayabilir. Buna dikkat etsinler.


  • kassiopeia  (17.02.17 12:08:48) 
@kassiopeia stajın 2. 6 aylık sürecindeler


  • me gusta  (17.02.17 12:16:45) 
stajyer avukat iken ben yunan vizesi almıştım. yüksek lisans öğrencisiydim o sırada ancak öğrenciliği katmamıştım.

normal barodan yazı almıştım bu şahıs baromuzda stajyer avukattır diye. bankada da 2 günlük gezim başvurum için yeterli para vardı. bir de banka hesap dökümümde düzenli gelir vardı. stajyerken aylık falan veriyorlardı onu fosforlu kalemle çizdiler.
sadece sigorta kısmı sıkıntı çıkardı. çünkü ne 4a'lısın ne 4b'lisin ne de 4c'lisin. dedim valla biz sigorta yaptıramıyoruz yasak. onu not düştüler. sonra 3 aylık vize verdiler.
  • eleutheiros  (17.02.17 12:41:31) 
Arkadaşlarınız vize işlemlerini halledebildi mi acaba? Ben de stajyer avukatım ve schengen vizesine başvurmayı düşünüyorum. Vize işlemlerini nasıl halletiklerini paylaşabilirseniz süper olur.


  • juxtaposition  (04.07.17 15:59:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.