[]

geçmişimden kopamıyorum...

olmuyor.yapamıyorum.sürekli ailemi suçluyorum.hem fakir hem cahil bir de üstüne 3 çocuk yapmışlar diye.

daha iyi bir hayatım olabilirdi...bu fikri kafamdan atamıyorum.

ama daha kötüsü de olabilirdi deyip poliyanna mutluluğu beklemeyin benden.

şimdi onlar yüzünden sürünüyorum.onların hataları, düşüncesizlikleri yüzünden.

işsizim ve askere gitmek zorundayım.ulan askerde ölsem bari yaaa.

ilerde kesin intihar edicem ama. o kesin.


aylık +4k maaş alan adam gelmiş bana akıl veriyo.umudunu kaybetme bilmem ne.

ulan senin yaşadığın hayatı ben yaşasaydım şu an bu konuşmayı yapıyor olur muyduk sence ??? geri zekalı dangalak.


nasıl kopacam geçmişimden ?

nasıl kurtulacam bu içinde bulunduğum durumdan ?

 
bir mesleğin varsa. 30 yaşında 4k para alabilirsin. çok ulaşılamaz bir rakam değil.


  • alp9900  (16.02.17 22:59:07 ~ 22:59:29) 
Senin elinde. Geçmişini değiştirebilir misin? Düşünmek, ailene kızmak durumunu daha iyi yapıyor mu? Aksine bunları yaparak önündeki olanakları da kaçırıyorsun bence. Aileni seçemedin ama hayatının kalanının nasıl olacağını seçebilirsin.


  • utkumon  (16.02.17 23:00:37) 
Sen psikolojik olarak sıkıntılısın. İnanç durumu eksik galiba sadece Allah değil konu kendine de inanmıyorsun. Ailenin bir sıkıntısı yok gayet normal. Türkiyede o kadar çok kişi var ki senin gibi biryerlere gelmek için gerçekten çabalayıp ailesiyle de bağını koparmayan.

Psikolog diyeceğim ama atar falan yapacaksın gibi.
  • EXXE01  (16.02.17 23:14:54) 
Muhtemelen hayattaki başarısızlıklarına sebep ariyorsun baska bisey yok ortada. Aile falan yalan. Annesini 20 yasinda kaybetmis lise mezunu asgari ucretle girdigi pvc isiyle ugrasip simdi kendi dukkanini acacak kadar kendisini gelistirip patron olan bir kuzenim var. 2 kardesler abisi ise işsiz boş geziyo. Gel ikisini karsilastir ayni şartlar farkli sonuclar
Kısacası sebeplerle bahanelerle kendini kandirma plan yap uygulamak icin ugras
Kader gayrete asiktir.
  • tociess  (16.02.17 23:18:29) 
valla ben daha realist konuşucam. ülkedeki milyonlarca, dünyadaki milyarlarca benzerin gibi çoğu zaman sıkıntı içinde, bazen de tadımlık gündelik keyiflerle miadını doldurup öleceksin, kendini buna ne kadar erken ikna edersen kafan o kadar rahat olur. o 4k maaş alan adamın da çok farklı olduğunu düşünmüyorum, o maaşı kimseye taşak emdirmeden vermezler bu ülkede. ben grafikerdim, gayet de kurumsal bir firmada 3500 liraya çalışıyordum. ama işini yapmak yetmez, ne kadar yaparsan o kadar fazlasını isterler, dedikodusu, aptalları, ayak kaydırıcıları da cabası. ayrıca evet senin doğmamak gibi bir şansın yoktu ama onların seni doğurmamak gibi bir seçenekleri vardı, ne var ki gençtiler, öngörüsüzdüler, toplumsala ayak uydurup gittiler. suçlu değiller, sadece aptallar, çoğu ebeveyn gibi. olan artık olmuştur, başka türlü olamazdı, buradan bir çıkış yok. ama olacak olanlar? işte burada simülasyondan da olsa bir umut ışığı var, yoksa da uyduruyorsun bir tane zaten. olanları bırak, olasılıkları kurcala. süper bir hayatın olur dersem yalan söylerim ama en azından katlanılabilir bir hayatın olabilir. selametle


  • yeraltindan potlar  (16.02.17 23:34:30) 
2 yıl önce arkadaşın intihar etmiş. Onun yakınlarını düşün ve aynı şeyi yakınlarına yapma.


  • ikcı  (16.02.17 23:54:13) 
Bu mantıkla fakir ve cahil olmasalar seni yapmak adına sevismezlerdi sanirim. Kendilerine minicik bir teşekkürü cigerlerine dolan hava için etmelisin. İlla öleceğim diyorsan da elveda meyhaneci. 4k maaş diyor, 4k yıl mantık silsile icinde harcayarak/yonetememek. Hmme bunda da cahil diye nitelendirdigin anneciginin payı var diye mı düşünüyorsun? Çok tatlısın dostum.


  • kedimbitmis  (16.02.17 23:56:12) 
Ayrıca çok paralar Almak da bir şeyi değiştirmiyor. Kimi kir onun da ne sorunları bar. Belki senden beter durumda. Oray bu kadar tapmayın. Ayrıca

yeraltından potlar +1
  • ikcı  (17.02.17 00:00:45) 
Ailenin tek suçu senin bu mantalitede,bencil ve beceriksiz olmana izin vermeleri.


  • turkuaz  (17.02.17 00:17:04) 
hindistan'da sefil bir yerde ya da brezilya'da favelalarda da doğabilirdin. türkiye o kadar kötü değil. bence sen tembelsin, tembel olduğunu kabullenmek istemiyorsun aileni suçluyorsun.


  • pinkpeony  (17.02.17 00:19:04) 
tüm suç ailenin mi? vakti zamanında derslerini çalışıp iyi okullar kazansaydın. daha kötü şartlarda okuyup etmiş iş güç sahibi olmuş bi ton insan var. sonuç ; bu saatten sonra canını dişine tak çalış bari.


  • kelepir  (17.02.17 00:27:24) 
çok tepki gelmiş sana ama ben seni anlıyorum ya. hak da veriyorum. ben de geçmişimden kopamıyorum ve aileme çok kızıyorum. asıl mesele fakirlik değil burada bence ilgisizlik ve sevgisilik. bende öyleydi en azından. fakir olup da evlatlarını düşünen, bir gelecek elde etmeleri için çırpınan, çocuklarını destekleyen insanlar var. genelde öyle fakirlerin çocukları başarılı oluyor zaten. bunlardan biri de erkek arkadaşım benim mesela. adam çok fakir ama ilgi, sevgi ve destek dolu bir ailede büyümüş, doktor çıkıyor şimdi.

bir de yukarda klasik edebiyatlar yapılmış, işte 2 kardeş şöyle farklı böyle farklı. ben de kardeşimden çok farklıyım. çok daha fazla örselendiğim için olabilir mi mesela? aynı ailenin 2 çocuğu aynı şeyi yaşamıyor. böyle şeyleri ancak benzer durumda olanlar anlayabilir. burada yargılayıcı konuşanları aynı şartlara koysan kafayı sıyırabilir.

neyse, ailen hatalı evet. korkunç bir dünyaya bir çocuk getirmişler yapalım bizim de olsun, ana baba olmadı demesinler diye. ama sonrasını umursamamışlar. zaten çocuk yapmak da korkunç bir bencillik. bari bu bencilliğini çocuğuna bu korkunç dünyada yardımcı olmaya çalışarak telafi et. iyi imkan için çabala. ama yok... sen yardım al. kendi kendine kurtulmak çok zor bundan. kafanın içinde yardımla öteleyerek işine gücüne bakabilirsin sadece. işin gücün oturdukça da daha az takmaya başlarsın. başındasın her şeyin. küsme.
  • shin  (17.02.17 00:43:29) 
öldün mü ? ölmediysen biraz bende vuracağım.


  • fyodor dostoyevski  (17.02.17 00:43:36) 
bence hep bunlar hayatında biri olmaması ve gelecek hayali kurmamandan.


  • kelepir  (17.02.17 00:47:40) 
tv'lerde yoksul ve çocuklu insanlar gördüğünüzde, bunlar neyine güvenip çocuk yapmış, diye düşünmüyor musunuz? şimdi niye bu çocuğa böyle yükleniyorsunuz anlamıyorum. -istersen her şeyi başarırsın - diyen ucuz kişisel gelişim mavralarının kimseye bir faydası yok. bu çocuğun tek yanlışı, teknik bir detay olan maaş meselesini fazla ciddiye alması. yoksa 4k'dan fazla kazananların da burada sordukları soruları, herkes gibi onların da yaşamlarının arka plandaki sefaleti yeri geldiğinde görüyoruz. ayrıca ülkedeki milyonlarca işsiz, yoksulun hepsi tembel, hepsi yeteneksiz ve aptal olabilir mi? herkes insan gibi yaşamak için eşşek gibi çalışıp, doktor mu olmalı? benim için bu çocuğun ailesine ve hatta varsa ülkesine kızgınlığı anlaşılır ve kabul edilebilir. ondan sonrası ayrıca konuşulur ama bu kızgınlık, sorgulayan bir zihin için özellikle genç yaşta çok doğal.


  • yeraltindan potlar  (17.02.17 01:23:47) 
geçmişin çoktan senden koptuğunu idrak ederek. ne yaparsan yap o artık geçmiş. ve hiç bir şekilde değiştiremezsin. elinde sadece "şu an" var. onunla haşır neşir ol. geleceği de salla. ona da ne yaparsan yap tam "şu anda" ulaşamazsın.

ben de sahip olamadığım koşulları, genel olarak kendimce dibe batış olarak gördüğüm şeyleri düşündükçe (mesela daha eskiden "yaf bir mustang sahibi olmak ne hoş olurmuş, umarım bir gün olur" diyebiliyorken, artık böyle bir şeye sahip olamayacağımı biliyorum. efsanevi bir loto vurmadıkça tabi.) önce biraz bunalıyorum "ego yaptığım" için. sonra doğuştan kör olanları düşünüyorum. altından kakası temizlenen yatalakları düşünüyorum. yürüyüp, koşamayanları düşünüyorum. ve bunaldığım için kendimi ayıplıyorum hemen.
  • matrix  (17.02.17 01:23:55 ~ 01:25:02) 
Burada herkesin yazdıklarında ders alınacak unsurlar görüyorum.


  • elf of darkness  (17.02.17 09:46:02) 
ARKADAŞLAR CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

VARSA BAŞKA TAVSİYELERİNİZ YAZIN LÜTFEN.

FARKLI BAKIŞ AÇILARI İSTİYORUM.

ŞİMDİYE KADAR BENİ EN İYİ @yeraltindan potlar ANLADI.
  • iste o bendim  (17.02.17 17:25:31) 
Lütfen yazın.


  • iste o bendim  (17.02.17 23:15:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.