[]

Sinüzit iyileştirmek?!

Mübarek Noeller arkadaşlar

-5 derecede uyumak zorunda kaldım dün öğlen, sağı solu korudum ama yüzüm ve boynum kısmen açıkta kaldığı için geceden beri boğazım yanıyor ve sinüslerim dolu. Boşattıkça 2 dakika içerisinde tekrar doluyor namussuzlar, biraz tutsam başım ağrıyor.

Ne yapmalı da bu sinüzitleri iyileştirip eskisi gibi düzgün soluyabilsem.

Not: "İlaç al ehemehe" tarzı cevaplardan çok "x kullandım çok süper iyileştim" tarzı ilaç tavsiyeleri ya da "portakalı soydum, başucuma koydum" tarzı kocakarı yöntemleri tavsiye etmeniz rica olunur.

 
doktor tavsiyesi:
1 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat, 2 tatlı kaşığı tuz at ve karıştır. gün içersinde düzenli olarak burnuna çek. akıntı konusunda hiçbir sorun yaşanmıyor, sinüsler boşalıyor. biz ailecek faydasını gördük

  • christine  (30.12.09 16:29:47) 
first defence sprey var. burnu anında açıyor. olası nezleyi de engelliyor. vichy'nin spreyi. ondan al eczaneden. çabuk ol yalnız eczaneler 1 buçuk saat sonra kapanacak.


  • jeanne hebuterne  (30.12.09 16:39:23) 
Tuzlu su yap burundan çek. Genelde denize git derler ama teorik olarak aynı şey.


  • xyz  (30.12.09 19:04:39) 
bence en pratiği eczaneden alacağın bi "otrivine". 30 saniye içinde burnunu açıyor kerata ve bi 7-8 saat rahat rahat nefes alıyosun. ama alışkanlık yapmasın dikkat et. zira çok kullanınca kılcallara falan zarar veriyormuş. geçmiş olsun


  • one to one onto  (05.01.10 00:25:01) 
@one to one onto; "otrivine" ve türevlerinin zararlarını çok okudum, o yüzden kullanmıyorum. Yine de tavsiye için teşekkürler :)


  • ataturkiye  (05.01.10 09:53:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.