[]

terzinin söküğünü dikememe sebebi ?

Kendi söküğünü dikmeyi beceremiyor diye biliyordum öyle değilmiş.Vakti olmadığı için dikemiyormuş.Siz nasıl biliyordunuz ?




 
o sadece şekil olsun diye söylenmiş bir söz. her terzi kendi söküğünü dikebilir.


  • freetakilir  (16.02.17 19:25:55) 
O atasözünün özü; insan kendi kusurlarını görmekte kördür anlamında aslında...

Terzi kendi giydiğinde sökük olduğunu kabul etmeyi yediremez yani.

Edit: uydurdum ama bu anlamda da kullanılabilir.
  • la rana  (16.02.17 19:31:45 ~ 19:32:09) 
gayet doğru bir söz.
vakitsizlikten değil de ciddiye almamazlıktan ya da üşengeçlikten olur genelde.
yaa yaparız bir ara denir, sallanır da sallanır.
ya da mesela bozulan bir parçanın parasını sayıp yenisini almazsın da bir yerlerden beleş düşürene kadar beklersin falan.
  • supermatik  (16.02.17 19:35:18 ~ 19:38:11) 
Sallamadigi için.babam marangoz 3 yıldır cekmecelerim tamir edilecek bekliyor.geçenlerde hatirlattim hiç hatırlamıyor bile.galiba yine unuttu.umursamiyor :)


  • brnbrs  (16.02.17 19:55:03) 
Bir meslek erbabı para kazanmaya alıştığı ustalığının, el emeğinin karşılığını alamayacağını bildiğinde eli çalışmaya gitmez. Kendinden para tahsil edecek hali olmadığından, el gitmiyor işte. Baba tarafı sinoplu, sıvacılık yapan çoktu eskiden memleketlilerde. Herkesin kendi evini kendi yaptırdığı zamanlar. Mhallede sıvasız evler hep sinoplu sıva ustalarınındı. QED.


  • kargn  (16.02.17 20:25:39) 
Ben de hep beceremediginden diye dusunurdum gecen twitterda gordum sizin dediginiz gibi sonra babamlara sordum onlar da zamani yok diye dedi


  • nundu  (16.02.17 20:27:15) 
Sira kendisine gelmiyor. Tum gun sokuk dikip kendininkine gelince zaten yorulmus motivasyonunu kaybetmis oluyor.


  • rn  (16.02.17 23:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.