[]

bugünkü aklını olsa üniversite okur muydunuz?

herkes üniversite okumak zorunda mı?

kastettiğim lisans derecesi


 
okurdum. ama öyle apartman üniversitelerine üniversite demiyorum. eski üniversitelerden bahsediyorum.


  • sta  (15.02.17 20:40:53) 
Okurdum ama aldığım eğitim muhteşem falan olduğu için değil. Üniversitedeyken hayatım çok güzeldi, o yüzden.


  • naberabi  (15.02.17 20:41:22) 
Cahil kalamam. Bana meslekten fazlasını verdi okul.


  • kargn  (15.02.17 21:14:04) 
22 yaşındayım, hala 1. sınıfa başlayacağım. 35 yaşımda da olsam okumak istiyorum. kendi bölümüm için söylüyorum ama bunu. sırf diploma için üniversite okumam. bugün en büyük hayallerimden birini gerçekleştirip doğu avrupa'yla iş yapan, moskova senin kiev benim iş seyahatine çıkan zengin bir biznısmen olsam dahi kendi bölümümü okumak ve bitirmek isterim.

ha genel olarak okumayı sevmiyorum ve çalışıp para kazanmayı tercih ederim, o ayrı... onu yapmam için okumam zaten şart ama şu an. haliyle "kyk kredisi de bitti muğa goyum" yakınmaları ve fakirlik dışında şikayetim yok şu an okumaktan yana.
  • der meister  (15.02.17 21:17:28 ~ 21:35:13) 
okurdum. babadan zengin olsam okumazdım ama.


  • prince legolas  (15.02.17 21:20:12) 
eğer istediğim şekilde bir iş bulabilirsem - gece vardiyasında çalışacak şekilde- ikinci kez sınava hazırlanıp güzel bir okulda başka bir bölüm daha okumak isterim. farklı üniversite, farklı kültür. bir de yetişkin bir şekilde okumak nasıl oluyormuş onun tadına bakmak isterim.


  • blue eyes white dragon  (15.02.17 21:33:13) 
Şartları zorlayıp daha erkenden başlamaya çalışırdım üniversiteye.

Herkes okumak zorunda değil tabii. Ama zengin değilsen ve/veya elinde bir mesleğin yoksa, okumak faydalı olur.
  • skooma  (15.02.17 21:43:42) 
Okurdum ve ortalamamı daha yüksek tutardım. Doktoraya kadar giderdim. Okumuş insanın muhabbeti ayrı. Okudukça okumamış kişilerin ne kadar sığ bireyelr olduğunu zamanla anlıyorsun. Günlük konuşulan konulardan esprilere kadar her şey değişiyor. Okumak iyidir. Cahilliğin övüldüğü bu dönemde okuyan insana çok ihtiyaç var.

Burada atom parçalasan kıymeti olmuyor diyen kişiler en dandik üniversiteyi 10 senede bitiren insanlardır. sanırsın atomu parçaladı da kıymeti olmadı. işte asıl cahiller bunlar.
  • tekila shot bardağı  (15.02.17 22:42:37) 
Hukuk bitirmiş biri olarak söylüyorum;
Okumazdım
Hatta lise bile okumazdım
Gider sanayide araba tamir ederdim
  • avalist  (16.02.17 02:39:53) 
bildiklerin insanların ihtiyaç duyduğu kadardır. eğer bir toplumda atom parçalayan insana ihtiyaç yoksa orada atom parçalayan insan işsiz kalır. bu kadar basit.


  • nickini degistiren yazar  (16.02.17 03:56:52) 
Okurdum


  • basond  (16.02.17 06:35:38) 
>Hukuk bitirmek
>av ile başlayan nick seçimine kadar hukukçu titrini benimsemek
>gelip okuycağıma tamirci çırağı olaydım diye ağlamak
>sası sası riyakarlık kokmak

Abi, dürüst olun. Kartvizite Das auto mechanic yazamayacaksınız diye üzüldüğünüzü sanmıyorum. İlk birkaç ay kartvizitinizdeki av. Bilmemkim bilmemneoğlu yazısına bakıp sevindirik olmadıysanız ben de tamirci değilim.
  • kargn  (16.02.17 12:02:21) 
@kargn
sadece nick ve entry e bakarak yapabileceğin en iyi linç eleştirisini yapmışsın. tebrik ediyorum. +1

ancak hiçbir zaman avukat olarak,yanına icra memurunu alıp, sanayiye gidip, borçlunun gırtlağına çöküp, öde borcunu deyip, ödeyemeyince de ekipmanları malları kaldırıp götürmek isteyeceğini sanmıyorum.

Kartvizitim yok. bastırmadım.
Avalist de senetteki kefil demektir.
Sende tamirci değilsin.
  • avalist  (17.02.17 02:58:41) 
devamın zorunlu olmadığı bir okulda okumak isterdim.

üniversite ortamları sosyal anlamda tecrübe kazandırmış olsa da %90 zaman kaybı olarak döndü bana. o dönemlerde şimdiki gibi para kazanabilsem, bu yaşımda trilyona göz kırpardım. gerçi yine bugünkü aklımın da olması lazım...
  • la rana  (17.02.17 03:06:29) 
Ben de hukuk bitirmiş biri olarak okumazdım diyorum, malesef.
Bunca seneyi ve emeği neye versem o şeyin uzmanı olurdum. Mesela spor, ya da yemek yapmak, ya da satış elemanı olup bi şekilde seneler geçince uzmanlaşıp kıdem kazanmak...
Şuan sadece elimde diplomayla acemi muamelesi görüyorum çünkü okulda geçirdiğin vakti kıdemden saymıyor kimse. Niye? Uygulamayla teorik bambaşka.
  • megalomaniac  (17.02.17 03:17:33) 
yez


  • narudocko  (17.02.17 03:21:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.