[]

Harici Hard Disk..

500 GB'lik vardı bi tane doldu.
1 TB'lik yeni aldım.

500 GB'likteki dosyalarımı 1 TB'liğe aktarıp; 1 TB'lik olanı önemli dosyalarımın arşivini yapsam,

500 GB'lik olanı da film vs için mi kullansam diyorum?

Düşüncemin sebebi acaba yeni hard disk daha mı sağlamdır acaba diye? En önemli şeyler yeni HD'de dursun hesabı..?

 
Tam tersine yeni ürünlere güvenilmez. 500 GB'lik disk, daha uzun süre kullanılarak kendini kanıtlamış. 1 TB'lik disk henüz kendini kanıtlamamış. Nasıl davranacağını bilemezsiniz. Küçük bir donanımsal sorun yüzünden dosyalarınızın tümü bir anda yok olabilir. Yeni ürünü bir süre kullanın, ondan sonra ona güvenin. Ayrıca önemli dosyalarınızı yedeklemek için sadece HDD kullanmayın, başka araçlar da kullanın.


  • dissendium  (15.02.17 16:33:00) 
Senin yeni alman o hard diskin yeni olduğu anlamına gelmez.
Marka, model numarası ve jenerasyonu gibi bilgilere göre değişir bu.

Hard disklere ne kadar çok veri okuma/yazma yaparsan o kadar bozulma potansiyeli artar. Durduğu ortamın da etkisi var zaman içinde arıza yapmasında.

1 TB'lik olana verileri atıp sonra kenara kaldıracaksan mantıklı dediğin.
Alternatif olan şu anda dolu olan 500lüğü kenara kaldırabilirsin, 1 TB olanı diğer işler için kullanırsın.
  • cakabo  (15.02.17 16:34:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.